Ritem duha

22. oktober 2007

Minuli vikend, je večina državljank in državljanov poskuša izbrati »pravega predsednika«, ob tem pa se je dogajalo še marsikaj. Po Sloveniji še danes odmeva sobotni festival RITEM DUHA, ki se je zgodil v Mariboru v nabito polni dvorani Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja.



Društvo Salezijanski mladinski center Maribor ga je v sodelovanju z radiem Ognjišče namreč izpeljalo že šestič zapovrstjo. Tudi tokrat je strokovna žirija, ki so jo letos sestavljali: Dragica Kladnik – Dada, Martin Štibernik, Ivan Hudnik, Marjan Bunič, Anamarija Jakob in Peter Pučnik, izbrala najboljšo popevko sodobne krščanske glasbe.

 

 

Foto: Arhiv "Ritem duha"

 

 

Laskav naslov si je nadela: Petra Stopar, ki je nastopila s skladbo: Največja skrivnost.

 

 

Foto: Arhiv "Ritem duha"

 

 

Drugo mesto je po mnenju strokovne žirije pripadlo: skupini Trinitas in skladbi Tvoja moč; tretje pa skladbi Knjiga vseh  knjig, ki jo je izvedla Tiana. Tudi občinstvo v razprodani dvorani in poslušalci ob radijskih sprejemnikih so lahko oddali svoj glas in tako izbrali svojega favorita. Nagrado občinstva si je  prislužila skupina Pot s pesmijo Tvoja ljubezen. Tudi najboljše besedilo je bilo izbrano. Nagrada pripada skupni Trinitas in njihovi skladbi Tvoja moč. Nagrado za najboljšega debitanta pa je letos prejela Tiana s skladbo Knjiga vseh knjig.

 

 

Foto: Arhiv "Ritem duha"

 


Tudi letos je RITEM DUHA potekal pod častnim pokroviteljstvom mariborskega nadškofa in metropolita dr. Franca Krambergerja. Maribor je ponovno doživel nepozaben in odmeven dogodek ob katerem se ni veselila le množica mladih in mladih po srcu, ki so bili zbrani v dvorani, temveč celotna Slovenija. Brez alkohola v nabito polni dvorani s pozitivnim vzdušjem se je končal šesti festival sodobne krščanske glasbe. Vendar oči in ideje so kot ponavadi zazrte naprej. Organizatorja zagotavljata še boljši, še odmevnejši RITEM DUHA 2008, ki vabi že danes.

 

 

več na: www.ritemduha.net


a.k.

 

<<< nazaj