Pomladanska srečanja animatorjev Oratorija

26. marec 2010

Mesec marec v Cerkvi na Slovenskem že nekaj let zapovrstjo zaznamujejo tudi Pomladanska srečanja animatorjev Oratorija. Letos so potekala tri vikende zaporedoma in sicer v Novem mestu (7.3.), Vipavskem Križu (13.3.), Veržeju (14.3.), v Ljubljani na Rakovniku (20.3.) in v Celju (21.3.).



Namen teh srečanj je predstavitev letnih oratorijskih gradiv, povezovanje med animatorji iz različnih krajev ter poglabljanje pomembnih in aktualnih vidikov oratorija.

 

 


Foto: Oratorij Slovenija

 

 

Srečanja so minila v izredno sproščenem vzdušju z veliko smeha in petja. Zajela so vse pomembne prvine Oratorija – duhovnost, poučnost, igrivost in domačnost. Udeleženci so lahko prisluhnili odličnemu nagovoru voditelja projekta Oratorij Slovenija, Jureta Babnika, ki je spregovoril na temo »Oratorijsko dvorišče in evharistija«. V delavnicah so se seznanili z vsebino in s podrobnostmi letošnjega Oratorija, ki bo imel naslov »Pazi, čas!«.

 

 

Foto: Oratorij Slovenija

 


Skupno se je srečanj, ki jih je pripravljala 50 članska ekipa, udeležilo približno 600 animatorjev iz več kot 170-ih slovenskih župnij.

MKn

<<< nazaj