Cehov pustni ples

9. marec 2009

Šeme spet so se zbrale in z nami zaplesale na pustni ponedeljek, 23. februarja. Zime ravno nismo odganjali, smo pa veselo rajali. Pravzaprav se nas je zbrala res prava pisana druščina - bogovi z Olimpa, domine, pomladi, žabice, kavboji, vojaki, punčke, klovni, bolniki, dirkači, Škoti, čarodeji, fantomi, tenisačice in še drugi.



Na tokratnem plesu se nas je okoli 180 zazibalo v ritmu merenge in batchate z učiteljema Leonom in Mašo iz plesne šole Buba. Vsa dvorana je plesala leva-desna-leva-dotik in najbrž nam večini še vedno odmeva naprej in nazaj, nazaj in naprej.

 

Učenju plesa je sledila modna pista vseh šem. Pri tem so žirijo najbolj prevzeli deklica v modrem, ki je na odru malo odstepala, vojak iz prve svetovne vojne z najbolj skladno podobo in Škotinji, saj sta po mnenju žirije na plesu najbolje odražali družbeno pereč problem - recesijo. Saj poznate tisto o škrtih Škotih ... Mi takšni sicer nismo bili, saj smo vsaki maski postregli s pustnim krofom.

 

Žirija je nagradila tudi najboljšo skupinsko masko. Na odru so se nam predstavili žabice, ki so poskušale najti svojega princa, grški bogovi z Olimpa, ki so predstavili vsak svoje bistvo, kavbojke iz Dravelj, ki so nas spodbudile, da z njimi zaplešemo "makareno". Z izvirnostjo ter predstavljeno zgodbo in vsebino, ki je vključevala tako ples kot petje in igranje, pa so najbolj prepričale punčke skozi zgodovino - od pridne deklice, do uporne raperke in še emo upornice.

 

Tako smo se do enih zjutraj zibali ob glasbi, nakar je napočil konec ter povabilo k postnemu času in temu, da bi se vsakdo zazrl vase in se predal času premišljevanja.

 

Kljub temu, da smo se kar težko sprijaznili s koncem, pa se že vsi veselimo Cehovega pomladnega plesa, ki bo v četrtek, 23. aprila.
Mladinski ceh

<<< nazaj