Kostanjev ples

9. november 2008

»Jesenski plesni korak udarja ritem mehak, barva liste bežne, ovija melodije nežne« je bil uvodni verz vabila na Cehov kostanjev ples 2008. In končno smo dočakali »veliki dan« - 6. november.



S prihodom v dvorano Antonovega doma na Viču se je že lahko vonjala jesen v aromi pečenega kostanja, ki nam je nudil poleg jabolk na mizah zapolnitev prostora v želodcu skozi celoten večer. Premamila nas je tudi dekoracija jesenskega pridiha kostanja, buč ter barv raznovrstnih listov dreves. Ko se končno lahko naužijemo letnemu času primernega ambienta, se zbistrimo ob dejanskem vzdušju v »čakalni vrsti« na vstopu za ples.

 

 

GALERIJA

 

 

Foto: Mladinski ceh

 

 

Prijeten pozdrav organizatorjev v sprejemnem prostoru ob prihajanju gostov večera in uvodna dobrodošlica v letošnji jesenski ples sta otvorila novo sezono Cehovih plesov. Med dogajanjem se je vrstilo obilo znanih obrazov in prav tako na novo zagretih plesalk in plesalcev. V veselju smo se podali na plesišče ter se zavrteli v ritmih standardnih in latinsko-ameriških plesov. Med vrtenjem na plesišču pa nas je presenetila v živo zaigrana melodija harmonike. Na vrsti je bil ples folklorne skupine iz Šmartnega pri Litiji. Zaplesali so nam tradicionalni ples Gorenjske in se tudi skupaj z nami zavrteli v plesu, imenovanem "Koutre šivat", pri katerem ena kolona parov prehaja pod dvignjenimi rokami druge. Po skupinskem prepuščanju glasbi smo zopet potonili v igrivost novih skladb. Med samim plesom smo se lahko odžejali z vodo in tako naredili tudi krajši počitek, ko smo si vzeli čas in med seboj tudi malo pokramljali. Vse skupaj je potekalo v prijetnem vzdušju in druženju. Ob polnoči pa so nas presenetile prijetne praktične nagrade, ki so jih prejeli izžrebani udeleženci plesa.

 

 

Foto: Mladinski ceh

 

 

Dvorana je bila polna plesalcev, ki so v plesnem srcu spremljali predvajano glasbo s plesnimi koraki. Dočakali pa smo tudi še nezaželjeni konec, toda zaključili smo ga v želji, da se zopet  prebudimo na plesišču, in se poslovili v pričakovanju novega. Decembra nas čaka namreč gala ples, ki nas bo povedel v čudovit soj luči nepopisnega prelivanja barv plesa.

Mladinski ceh

 

<<< nazaj