DUHOVNE VAJE ZA MLADE

8. december 2006

V Marijinem domu na Bledu so od 8. do 10. decembra potekale duhovne vaje za mlade z naslovom VSAKDANJE ŽIVLJENJE.

Mladi so ob pomoči voditeljev salezijanca g. Marka Košnika in s. Marije Imperl v dneh duhovnih vaj razmišljali, molili in se pogovarjali o svojem vsakdanjem življenju ter ga skušali videti z očmi ljubečega Boga.



Petkov večer nas je po spoznavanju popeljal v temo "Srečanje". Koliko srečanj našega vsakdana je oživelo v večernih uricah. Vsa smo potem prelili v molitev pri večerni adoraciji in zaključili s salezijansko besedo za lahko noč.

 

 

Foto: s. Metka Kastelic

 

Sobotni dan smo posvetili temi "Odločanje". Precej časa je bilo za osebno razmišljanje, ki smo ga sklenili z Lectio divina – molitvenim branjem Svetega pisma.

 

 

Foto: s. Metka Kastelic

 

Popoldanski sprehod okoli blejskega jezera nam je omogočil tkanje novih prijateljstev. Še molitev rožnega venca in že je bil čas za pogovor v skupinah. Sveta maša je bila vrhunec dneva. Po večerni podelitvi izkušenj dneva smo imeli še nočno adoracijo in med njo čas za oseben pogovor z voditeljema in spoved.

 

 

Foto: s. Metka Kastelic

 

Nedeljsko jutro nam je pomagalo odkrivati "Znamenja našega življenja". Po sv. maši in zahvali skupnosti sester salezijank smo se napolnjeni z novo duhovno močjo in z večjo gotovostjo, da Gospod hodi z nami vsak trenutek vsakdanjega življenja podali v pisan vsakdan.

 

s. Marija Imperl

<<< nazaj