Pridi in poglej pri Salezijancih na Rakovniku

22. april 2008

Salezijanci v Ljubljani na Rakovniku smo od 19. do 21. aprila že drugič v letošnjem šolskem letu pripravili vikend Pridi in poglej. Vikend je namenjen fantom, ki razmišljajo, da bi tudi oni morda lahko postali salezijanci in tako svoje življenje posvetili Bogu in mladim. To pot se nam je na Pridi in poglej pridružil maturant, ki se namerava jeseni pridružiti naši skupnosti.



Program vikenda je potekal po že kar preizkušenem urniku. Petek smo začeli s sveto mašo in ga nadaljevali z družabnim večerom – da se priporočimo Bogu in med seboj spoznamo. Sobotno dopoldne je bilo namenjeno predstavitvi raznih vidikov redovništva in duhovnega poklica sicer. V skupnem pogovoru, ki je potekal v obliki intervjuja, so člani formacijske skupnosti predstavili svoje osebno doživljanje poklicanosti, skupnosti, zaobljub, apostolata, don Boska,… Popoldan se je naš obiskovalec pridružil apostolatu, ki ga ima eden od članov formacijske skupnosti med rakovniškimi ministranti.

 

 

Člana formacijske skupnosti, ki sta lani preživela v noviciatu v Pinerolu (Italija)

Foto: Jure Babnik

 

 

V večernih urah pa smo si ogledali fotografije iz življenja naše skupnosti in noviciata, ki sta ga dva člana skupnosti lansko leto doživljala v Italiji. Nedelja, Gospodov dan, je stekla v znamenju obiska svete maše, predstavitve misijonarja in svetniškega kandidata Andreja Majcna, druženja in pogovora. Seveda vse tri dni ni manjkalo petja, duhovnosti in živahnosti.

 

 

Ko se mladi in malo manj mladi podamo na bližnji hrib

Foto: Jure Babnik

 


Končalo se je hitro, upamo, da se še kdo od bralcev hitro odloči in stopi na pot za Gospodom. Naš ustanovitelj sv. Janez Bosko namreč pravi, da ima vsak tretji duhovni poklic, le zaslišati ga je treba.

Jure Babnik sdb

 

 

Oratorij, ki ga zdaj poznamo že po vsej Sloveniji, je začel sv. Janez Bosko in so ga k nam prinesli salezijanci

Foto: Jure Babnik

 

 

<<< nazaj