December na Sinaju

10. januar 2008

Decembra se je v KŠC Sinaj dogajalo veliko zanimivih stvari. Adventna priprava, Miklavžev obisk, obisk mariborskega pomožnega škofa dr. Petra Štumpfa, predbožični študentski večer na ŠTUK-u,...

 

 

 



Pa poglejmo slikovne vtise.

 

 

 

ADVENT - galerija

 

 

Foto: KŠC Sinaj

 

 

MIKLAVŽEV OBISK - galerija

 

 

 

 

Foto: KŠC Sinaj

 

 

GOST: škof PETER ŠTUMPF - galerija

 

 

 

 

Foto: KŠC Sinaj

 

 

ŠTUK 2007 - galerija

 

 

 

30. Taizejsko srečanje – Ženeva, Švica

 

Od 28. decembra 2007 do 1. januarja 2008 je približno 40.000 mladih iz cele Evrope in drugih kontinentov doživelo sprejem v župnijah, ter družinah v Ženevi in okolici, tako v Švici kot v Franciji.


Zahvaljujoč bratu Rogerju, ki je z globoko željo po spravi in srečanju začel Taizejska srečanja, se vsako leto znova v enem od večjih evropskih mest zgodi čudovit in nepozaben dogodek za marsikoga. Na tisoče mladih se zbere v Jezusovem imenu in v pričakovanju novega leta. Med njimi smo tudi Slovenci in letos nas je bilo kar 750!


Moram reči, da se organizatorji kar zelo potrudijo, saj pripravijo cel kup zanimivih delavnic, takšnih in drugačnih srečanj z domačini, skupne molitve pa so prava poplava ljudi, saj se takrat na tisoče ljudi zbere v gromozanski hali in se ob poslušanju čudovitih spevov preda »taizejskemu« čaru tišine in miru.


Slovenci smo imeli tudi svojo sveto mašo, ki je bila odlično pripravljena, zbralo se nas je pa tudi kar pet kitaristov in violinistka, ter cel kup dobrih pevcev, ki smo poskrbeli za glasbo in bilo je skoraj tako kot v Stični. Jaz sem užival!


Moram omeniti tudi eno anekdoto, in sicer smo malce priredili Matejev evangelij:


Kjer so zbrani vsaj štirje na Taizejskem srečanju, tam je med njimi vsaj en Poljak. :) (Poljakov je bilo namreč slaba četrtina.)


Torej če si želiš poceni počitnice ter si pripravljen spoznati veliko novih prijateljev s cele Evrope in dočakati novo leto v tujini, lepo vabljen! In če igraš kakšen instrument, ga ne pozabi doma!


Se vidimo konec decembra v Bruslju!

Jurij Žnideršič iz Brežic

 

<<< nazaj