Uskovniški tedni 2009 -

20. avgust 2009

Že 24. leto zapored se je na Pokljuki godil »uskovniški čudež«. Tako kot vsako leto se nas je tudi letos na treh Uskovniških tednih zbralo preko 200 mladih.



Tečaj za usposabljanje sodelavcev v družbi in Cerkvi vodita salezijanca Jože Vidic in Marko Košnik s pomočjo ostalih duhovnih voditeljev in animatorjev.

 

 

VIDEO IZBOR: USKOVNIŠKI TEDEN

 

 

Letošnjo vsebino je povezovalo geslo »Od Besede k dejanjem!«. Zgled nam je bil apostol Pavel, mož dejanj. Mladi smo razpravljali, premišljevali in se poglabljali ob odlomkih njegovih pisem.

 

 

Foto: arhiv SMP

 

 

Pri tem so nam pomagala predavanja – letos so prišli med nas: Alek Zwitter, Matej Cepin, s. Gosia, Klemen Balažič, Janez Žakelj ter Franc Brečko. Odkrivali smo, da nam je v življenju vse dovoljeno, vendar ni vse koristno, iskali smo resnični dobiček in bogastvo, razločevali med dobrim in slabim ter dajali drug drugemu vse dobro, kar smo prejemali. Potekale so nogometne bitke med Galačani in Korinčani, iz bub smo se spreminjali v pohodnike, na sredinem celodnevnem izletu smo odkrivali lepote Božjega stvarstva in poglabljali medsebojne odnose.

 

 

Foto: arhiv SMP

 

 

Celoten teden zaznamujejo: jutranja budnica, uskovniška pošta, intonacija dneva, pomivanje posode, prosti čas s smehom, veseljem, nogometom, odbojko, petjem …, po vsem tem je delo po skupinah, sledi osebno delo s poglobitvijo vase – puščava, vrhunec dneva pa je vsakodnevna skupna sveta maša, ki jo sooblikujemo vsi skupaj. Večer se nadaljuje z veselim, kulturnim ali plesnim večerom. Petek je najbolj duhovno obarvan dan, za mnoge vrhunec tedna, saj imamo skupno spokorno bogoslužje, možnost za spoved ali pogovor, adoracijo pred Najsvetejšim in zaključno sveto mašo.

 

 

Foto: arhiv SMP

 

 

Uskovniški tedni 2009 so se zaključili, uskovniški duh še naprej ostaja v naših srcih, odločitvah, vtisih, prijateljih. Dobre sklepe smo prinesli s seboj v »dolino«, On, ki bdi vsak trenutek nad nami, pa nam bo pomagal, da bomo prešli od besed k dejanjem.

Mateja Rakovec

 

 

Foto: arhiv SMP

 

 

 

Foto: arhiv SMP


<<< nazaj