Prepih po Sloveniji - Ljubljana

20. april 2007

Druga postojanka Prepiha po Sloveniji je bila 12. aprila v Ljubljani. Potujoči misijon Prepih se je ustavil v centru Slovenije in pripravil zanimiv večer za mlade v Študentskem domu Vincencij. Zbrali so se mladi iz vseh koncev Slovenije, predvsem tisti, ki teden preživljajo ob študiju v Ljubljani. Po napornem tednu je ta večer skupina Svetnik s slavilno glasbo pomirila misli zbranih in jih povedla v lepo molitveno vzdušje.



V nadaljevanju so štirje mladi podali svoje izkušnje in doživetja z lanskoletnega Kampa z misijonom, manjkal pa ni niti film s te lanske Prepihove poletne avanture.

 

 

 

 

Sledili so piškotki in zanimivi pogovori, med katerimi so bile zbrane tudi izjave obiskovalcev:

 

Sabina, Tolminsko
Bilo mi je ful všeč, da je veliko glasbe in ko so prinesli Najsvetejše med nas, to mi je bilo zelo dobro. Pa tudi film o kampu. So res pokazali, kako je bilo zanimivo. Človeka kar zamika, da bi tudi sam šel tja.

 

 

 

 

Benjamin, Vipavski križ
Zdelo se mi je super, sploh reklama za kamp. Žal se ga ne bom mogel udeležit, ker bom takrat že več tisoč kilometrov proč, v Peruju. Fajn se mi je zdelo, ker je bila molitev in Jezus tisto osrednje. Jezus med nami, kar nas povezuje in združuje. Sem pa me je preko mail-a povabila prijateljica in sem si vzel čas. In tudi skupina Svetnik, super so, vsa pohvala. Molitev v obliki slavljenja mi je že blizu zaradi kapucinov. Močna mi je vedno znova, ko jo doživljam, sploh Jezusa blizu, ki je res ob nas.

 

 

 

 

Jerca, Ravne na Koroškem
Bila mi je všeč predstavitev, zelo zabavna. Me je zelo pritegnila, a me žal takrat ne bo doma.
Takega načina molitve preko pesmi sem navajena že v skupini, ki jo imamo doma, mi je pa zelo všeč.

 

 

 

 

Vesna, Koroška
Zelo mi je všeč ta potujoči misijon Prepih. Predvsem zaradi tega, ker imamo tudi mi svojo skupino Pridi. Mi pa hodimo v tujino in pojemo po ulicah, oznanjamo in zbiramo denar za revne misijone. Tukaj je fajn, ko vidiš tudi druge ljudi, ki počnejo podobne stvari. In to je zame pravi način.

 

 

 

 

Irena, Rimske toplice
Za ta večer sem izvedela od prijateljice Darje, ki je bila lani na kampu v Strunjanu.
Resnično mi je bilo zelo všeč, nasploh slavljenje Svetnika. Poleg tega nam je Darja priskrbela CD slavljenja iz lanskega kampa in smo veliko že poznali in se preko posnetkov že navadili na ta način molitve... Ampak, ko še vidiš ljudi, ki resnično hodijo za Gospodom, to je največji užitek. Da jih vidiš. In ravno to daje tudi tebi pogum, da hodiš naprej. Zelo mi je bilo všeč, pesmi in Tomaž Kete,... Resnično super!

 

 

 

 

Boštjan, Krtina pri Dobu
Film je zelo dobro pokazal, da je to res dobra stvar. Da se tam res kaj koristnega naredi zase in za druge. Neke nove stvari, nova doživetja. Molitev pa tako...Tehnično se mi je zdel danes instrumental morda preveč naglas, ker nisem slišal ostalih ljudi... Fajn je, če slišiš vse ljudi, je bolj posebno vzdušje. Način molitve, slavljenje, pa sprejemam kot nekaj novega, ni mi domače. Zato me včasih tudi kakšna stvar zmoti. Ne dojamem čisto vseh stvari, ko se zapoje. Ko berem, premišljujem o Bogu, bolj dojemam, kot v pesmi, ko gre včasih kar mimo mene in ne dojamem vseh besed.

 

 


 

 

<<< nazaj