MISIJONSKI VIKEND V LESCAH

3. november 2006

Misijonski vikend »Misijonar – da! Jezus trka na moja vrata in me pošilja«, je po dolgoletni prekinitvi
spet zaživel. Tudi tokrat smo se zbrali v domu Šenti, od petka, 27. oktobra do nedelje, 29. oktobra. Vikend sta v hiši sester Frančiškank Marijinih misijonark vodili s. Michaela in s. Romana.



V prvem večeru smo razmišljali o svojih sanjah. Kaj si želim uresničiti v svojem življenju? Vsak izmed nas je prepoznaval svojo vero in svoja pričakovanja. Dan smo zaključili z blagoslovom in meditativnem plesom.


Zgodba o kitari nas je v naslednjem jutru popeljala v svet gline. Inštrument smo v božjih rokah. Uglašen? Kakšen inštrument? Pod našimi prsti so nastajale glinene podobe. Razmišljanje o sebi smo nadaljevali v naravi, ko smo se vzpenjali na slap Peričnik.

 

 

Foto: FMM

 

Večer je bil klepeta o Jezusovim življenjem. Jezus je uresničil v svojem življenju vse, ker je zaupal v Boga. V Svetem pismu si je nato vsak določeno osebo: Davida, Samuela, Judito, Estero…Vsaki je uspelo izpolniti svoje poslanstvo.


O svojem misijonskem poslanstvu pa smo razmišljali v nedeljo dopoldne. Vsak izmed nas si je izdelal svoj misijonski program. Tam, kjer me je Jezus najbolj nagovoril, to želim povedati vsem v svoji župniji. Imeli pa smo veliko idej za vsa naša naslednja srečanja. Prihodnje bo že med prvomajskimi počitnicami.

<<< nazaj