Mladinska skupina Črnomelj

Mladinska srečanja v Črnomlju potekajo ob sobotah. Zbiramo se mladi, ki smo že bili pri birmi. Srečanja so različna, nikoli niso tisto, kar se je zgodilo prejšnjič in nikoli tisto, kar se bo zgodilo prihodnjič. Vse kar imajo skupnega posamezna srečanja, je kratka molitev na začetku in koncu.



VIDEO IZBOR: MLADI V ČRNOMLJU

 

 

Ljudje smo različnih okusov, kar je všeč nekomu, drugemu ni všeč, zato se mi mladi radi pogovarjamo o različnih temah, predvsem aktualnih in o tistem, kar nas še posebej zanima. Tako smo se naprimer pogovarjali o DaVincijevi šifri, o evangeliju po Judu itd. Ker pa je v sodobnem času v katerem živimo, težko privabiti mlade, da bi se družili ob sobotah, ko se marsikdo raje odpravi v diskoteko ali pa poseda doma pred računalnikom ali televizijo, so naša srečanja tudi moderna. Večkrat si ogledamo kakšen film in skušamo iz njega izluščiti vsebino in se pogovoriti o vtisu, ki ga je film pustil na nas. Zanimajo nas tudi potopisi, zato radi prisluhnemo kakšnemu potopisnemu predavanju in si ogledamo diapozitive...ter z mislimi potujemo na kraj, kjer so nastali. Vsakič pa najdemo tudi čas za igro, med katero se mladi najbolj sprostimo in zaupamo drug drugemu. Radi imamo tarok in druge igre s kartami, pa tudi kakšne bolj aktivne igre, kot je namizni tenis so nam všeč.

 

Jedro naših srečanj pa so prijateljske vezi, ki se stkejo med nami in jih ohranjamo tudi po tem, ko ne sedimo več v učilnici pastoralnega centra v Črnomlju. Prijatelji iz mladinskega verouka postanejo nepogrešljiv del našega vsakdanjika. Skupaj potujemo, drug drugemu pomagamo in se veselimo naše mladosti. Koga ne razveseli dejstvo, imeti vedno nekoga, ki ga lahko pokličeš in že je tu zate, točno takrat, ko ga najbolj potrebuješ. Tudi če se bodo pota skupine, kakršna smo zdaj, kdaj razšla; bodo za vedno ostali spomini na tiste posebne trenutke, ki smo jih preživeli skupaj in ki so nam v težkem obdobju odraščanja prišli še kako prav.


Mladinska srečanja so naša hrana, ki ne redi, pač pa bogati...
(Sonja Brula)

 

galerija

 

 

ČRNOMELJ NA POČITNICAH

 

 

 

<<< nazaj