Gasilci + Dobrodelnost = Oratorij na Suhi!

2. december 2008

V soboto, 22. novembra, smo v župniji Suha pri Škofji Loki izvedli enega najbolj množičnih otroških oratorijev v naši zgodovini, poimenovanega SOS – Pomagaj tudi ti!



VIDEO IZBOR: ENODNEVNI ORATORIJ

 

 

 

Udeležilo se ga je namreč blizu 70 otrok med petim in trinajstim letom starosti, izjemen odziv pa vendarle ni presenečenje, temveč bolj potrdilo, da je odlična izvedba prvega tridnevnega oratorija letos poleti očitno prepričala veliko število malčkov. Dvanajst animatorjev je program znova sestavilo tako, da so udeleženci lahko uživali tako v vzgojnih (delo po skupinah s pogovorom o pomoči drugim in solidarnosti, dobrodelna akcija, sveta maša) kot tudi v zabavnih vsebinah (delavnice, športne in družabne igre, pesmi in bansi, risanka).

 

 

Foto: Simon Mur, vodja tehnike na oratoriju

 

 

Tokratni oratorij je imel dva poudarka. Dodali smo mu namreč dobrodelni pečat z izpeljavo akcije, v kateri so otroci in animatorji prinesli rabljene, toda še vedno uporabne šolske potrebščine in igrače za slovenske vrstnike iz družin, ki se materialno veliko težje prebijajo skozi življenje. Odziv je bil izjemen, nabralo se je za polnih šest velikih škatel igrač in potrebščin, ki jih bo lokalna Karitas posredovala pomoči potrebnim otrokom.

 

 

Foto: Simon Mur, vodja tehnike na oratoriju

 

 

Obenem smo prvič doslej gostili tudi gosta – obiskala sta nas dva gasilca in nas navdušila s predstavitvijo opreme, gasilskega vozila in prikazom intervencije ob požaru. Oratorijski dan smo sklenili z otroško sveto mašo, pri kateri smo razstavili izdelke udeležencev. Suški animatorji pa se že oziramo vnaprej, prihodnji enodnevni sobotni oratorij kanimo izvesti konec februarja.

Janez Porenta, vodja animatorjev

 

 


Foto: Simon Mur, vodja tehnike na oratoriju

 

 

Več na: www.zupnija-suha.net

 

 

<<< nazaj