Nova maša v Teharjah

19. julij 2007

V nedeljo 8. julija 2007 je v župnijski cerkvi v Teharjah daroval novo mašo Janko Rezar. Zadnje leto je kot diakon pomagal v župniji sv. Duh v Celju. Mladi celjani so v zahvalo aktivno sodelovali pri pripravah na novo mašo.



Foto: Mladinska skupina Sveti Duh v Celju

 

Čestitam, novomašnik, za tvoj pogum. Sredi sveta, ki mu zlaganost in prikrojevanje resnice tekneta kot vsakdanji kruh, si postal znamenje in pričevalec Resnice.  Kako rad moraš imeti svet in ljudi, da želiš nam malovernim prinašati vero Vanj, ki rešuje zmot, dvomov in strahov. Potreboval boš nekaj Božje norosti, da boš uspel ranjenega, razočaranega in odrinjenega človeka prepričati, da je ljubljen, da je sposoben ljubiti in da ravno Ljubezen poživlja in vrača kvaliteto življenja.

 

 

 

 

Tudi obrekovali, žalili in sovražili te bomo. A prosim, prisluhni nam, saj boš vse prevečkrat za našimi trdimi, sovražnimi besedami odkril strta srca, ki so samo zbujala pozornost, da bi jim nekdo vendarle priskočil na pomoč. Norčevali se bomo iz tvojega načina življenja, te pošiljali v srednji vek, na grmado preživelih idej in ti dopovedovali, da izkoristi grešne priložnosti, ker potem boš moderen, priljubljen in, kot se reče, ljudski. Ne pusti nam.

 

 

 

 

Ohrani svoje duhovništvo in ga živi v vsej radikalnosti evangelija. Ker potrebujemo tvoj zgled žrtvovanja in odrekanja, da nas lažna svoboda ne pahne v osamo in obup.  Na vseh trgih in vogalih bomo hvalili novo streho na cerkvi in fasado na farovžu, na kakšnem drugem vogalu pa nas bo motil tvoj avto in teden dopusta. Saj si vendar duhovnik, moraš znati z denarjem, zidarski menedžer, to je duhovnik za naš čas, ampak, prosimo te, zakaj pa rabiš avto in še novega po vrhu.

 

 

 

 

Ti skrbi zase, naj te ne prevzame lažni blišč denarja, pazi, da te kdo ne kupi s svojimi darovi in ohrani skromnost, ponižnost in preproščino. Za nas. Ker potrebujemo nekoga, ki nam bo s svojim življenjem pokazal, da denar in imetje ne prinašata polnosti življenja.

 

 

 

 

Misliš, da je tu konec? Šele začetek je. Sam si si kriv. Šel si v službo k najbolj zahtevnemu, skrajnemu in nemodernemu delodajalcu vseh časov. Hvala ti za to. Kajti služil boš Kristusu, Resnici, Upanju in Ljubezni, ki edini more potešiti naša hrepenenja in osrečiti naše bivanje. Medtem, ko se boš ti manjšal in izgubljal v Njem, bomo mi lahko rasli v odrešene ljudi. Ker bo po tvoji življenjski daritvi Kristus rasel med nami.
Matej Pirnat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<<< nazaj