»Glejte, človek!«

28. april 2008

Ecce homo je stavek iz Janezovega evangelija, izrekel pa ga je Pilat, ko je prebičanega in ponižanega Jezusa pripeljal pred nahujskano množico. Motiv je s svojim sporočilom postal podlaga za številne likovne in glasbene umetnine, navdihoval pa je tudi v drugih kontekstih. Stavek Ecce homo je navdihnil tudi Roberta Friškovca, slovenskega zaporniškega duhovnika, ki je z njim poimenoval svoj projekt: center, namenjen zapornikom, ki se vračajo v družbo po prestani kazni. S prostovoljnimi prispevki ta projekt finančno podpiramo, skozi koncert pa smo poskusili z različnih zornih kotov prikazati problematiko zaporniške reintegracije.



Nastopajoči so že od samega začetka razgreli občinstvo: Škofijski fantje, skupina Odsev, Tamburaški orkester KD Karla Štreklja iz Komna, Manca Izmajlova, skupina Lavrencij, Ansambel Bajtarji, Tina Kocjan, skupina Rozalije, p. Janez Ferlež s spremljevalnim duetom ter skupina Katrinas, ki je navdušeno občinstvo v dvorani spravila na noge. Robert Friškovec nam je v kratkem nagovoru predstavil delo in čutenje zaporniškega duhovnika, predvsem pa krik po sprejetosti tistih, ki so zaznamovani z življenjem v zaporu.


Dobrodelni koncert so ob pomoči in sodelovanju številnih dobrotnikov organizirali študentje Študentskega doma Janeza Frančiška Gnidovca, člani skupine za karitativno dejavnost.

Študentski dom Janeza F. Gnidovca

 

več fotografij...

 

 

<<< nazaj