Nekaj manjka! Manjkaš nam ti …

10. julij 2009

je odmevalo v župnijski cerkvi Šmarje pri Kopru že od petka zvečer, ko smo se po veselem kopanju, zbrali pri sveti maši. In prav zares se je v soboto zbralo zelo lepo število mladih, ki smo prišli slavit Gospoda v najsvetejšem oltarnem zakramentu.



Ob 12. uri se nam je pridružil domači župnik Igor Lovišček, ki je izpostavil Najsvetejše ter z nami vztrajal kar nekaj ur v češčenju. Za izredno gostoljubne so se izkazali domačini, ki so nas tri dni gostili z najrazličnejšimi kulinaričnimi dobrotami, tako da smo lepo poskrbeli tudi za naše želodčke. V soboto popoldne smo svoja telesa malo pretegnili z igranjem košarke v športni delavnici, kjer so se izkazali naši fantje, za tem smo se s p. Krizostomom Komarjem pogovarjali o spoznavanju božje ljubezni.

 

 

Foto: Jezusova straža

 

Večer nam je razsvetlila s slavilnim koncertom najprej mladinska skupina Luč iz Doba pri Domžalah, nato pa so se nekaj zvezdicam, ki so pokukale izza oblakov, pridružile naše svečke v procesiji za Najsvetejšim. Ker smo bili v rahli prostorski stiski in smo prenočevali kar v neposredni bližini Jezusa, je bila tokrat noč bolj mirna, potopljena v molitev, zato pa smo toliko bolj glasno in z navdušenjem pozdravili krščenca, ki se je pri nedeljski maši pridružil občestvu božjih otrok.

 

Zaključek z molitvijo zahvale in veselim slavljenjem se je raztegnil še v piknik s čevapčiči, kjer so fantje spet pokazali svoje sposobnosti, ni pa manjkalo tudi čudovitih pričevanj, ki so jih mladi pripovedovali še dolgo v popoldne.
Jezusova straža

 

<<< nazaj