Mladi.net

 – ko najdeš svoj planet

 

Nov planet za mlade je bil ustvarjen pred petimi leti na spletni strani www.mladi.net. Skupina treh mladih je želela ustvariti spletno stičišče za mlade, ki bo razširjalo krščanske vrednote tudi na spletu, kjer si bodo mladi izmenjevali izkušnje, reševali ljubezenske težave in se pogovarjali z duhovnikom na forumu.



VIDEO IZBOR: MLADI.NET

 

 

Spletno stičišče je po petih letih naraslo v portal, ki pokriva množico stvari – spletnih in nespletnih ter nagovarja dijake in študente.

 

Začnimo na Forumu (http://www.mladi.net/forum/), ki je bil od vsega začetka znan po tem, da je na njem prisoten tudi duhovnik. Duhovnika lahko še vedno o čem povprašate, poveste svoje mnenje, sedaj tudi v klepetalnici, ki vsak mesec poteka v živo.

 

Bolj zapletene probleme s starši, zdravjem, šolo lahko potožite strokovnjakom v MIC-ovi Svetovalnici (http://www.mladi.net/content/blogsection/8/83/), duhovno razmišljanje pa nudi Oaza, kjer lahko vsak doda lastno duhovno vsebino. V Molimo za lahko dodate tudi svoje molitvene namene, za katere molijo obiskovalci Mladi.net.

 

Dogodki so napovedani v Koledarčku, obširnejša vabila in reportaže pa po dogodku najdete pod rubriko Dogaja se (http://www.mladi.net/content/blogsection/15/81/). Vsekakor pa stran uravnovesijo Teme s težo (http://www.mladi.net/content/blogsection/17/82/). To so tehtnejši tedenski članki, ki kritično opažajo, se sprašujejo ali osvetljujejo neko vprašanje, kakor ga vidi dijak ali študent.

 

Takšen je prvi pogled na stran – ki pa skriva vsaj še enkrat toliko nespletnih dejavnosti. Najodmevnejši projekt v zadnjem letu je projekt Besedo ti dam – fotografske, video, novinarske in avdio delavnice na temo marginaliziranih skupin. Udeleženci so obiskali študentsko družino, brezdomce, otroke z motnjami v duševnem razvoju in istospolno usmerjene. Vse je natančno zabeleženo na http://www.mladi.net/content/blogcategory/85/183/ pod temo Besedo ti dam, nekaj sličic pa naj da približen vtis, kako je izgledalo.

 

 

VIDEO IZBOR: "BESEDO TI DAM"

 

 

Po vsem povedanem je jasno, da se na Mladi.net precej dogaja. Kako tudi ne, saj je glavna prednost spletne strani povezovanje – obiskovalcev, ustvarjalcev in organizacij. Na sceno (http://www.mladi.net/content/blogcategory/0/100/) se lahko vpiše vsaka skupina, ki so ji mladost, krščanske vrednote, povezovanje in samostojno razmišljanje blizu. Skupno sodelujemo že z MIC-om, Mladinskim cehom, Družino – Mladi val, Sončno pesmijo, ŠD JFG, WYA, frančiškani… in vabimo vse, ki jih zanima pisanje, fotografiranje ali novinarske vode, ki opažajo, razmišljajo in bi radi svoje izdelke objavili, da nam pišejo na info@mladi.net.

 

Uredniška ekipa Mladi.net: Marko, Alex, Ana, Danijel, Tomaž


<<< nazaj