Cehov jesenski ples

19. oktober 2007

Poglejte levo in desno, tako je, narava se je že nekaj časa nazaj okrasila s prenekaterimi lepimi toplimi jesenskimi barvami, listje na vejah se je obarvalo vse od živo oranžnih do nežno rjavih barv. Naravi se je z veseljem pridružil v ponedeljek 15. oktobra 2007, tudi cehov jesenski ples, ki se je obarval jesensko, tudi tokrat ne samo z imenom.



Na jesen je ples opozarjal s prijetno okrašeno dvorano, ki je poleg buč bila okrašena še z marsikatero vejo z jesenskim listjem. No, na dejstvo jeseni sta nas opozorila tudi, že naša stara znanca iz prejšnjih cehovih plesov, Andreja in Damjan, ki sta nas z obleko in še čim, popeljala v kmečko okolje, in nam popestrila večer, tako kot le onadva znata.

 

 

GALERIJA

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

Na plesu tudi tokrat ni manjkal skupinski ples, ki je vse večje in manjše navdušence nad plesom, privabil na plesišče, da so se skupaj zavrteli, tudi tokrat v ritmih, ki so prihajali iz Belgije. Ravno prav ogrete smo potem spet videli plesalce, kako poplesavajo v parih, ali kako drugače, v plesnih ritmih valčka, polke, rok'n'rola in še česa, še naprej po dvorani, sem in tja, da se le pleše in miga, saj so vendar na plesu.

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

Ker je težko biti pri miru, pri dejstvu, da smo na cehovem plesu in dejstvu, da se vrti plesna muzika, bolj ali manj po našem okusu, sledi kaj kmalu, da pride na vrsto tudi žeja, le ta ne ostane dolgo, saj se naredi le levi ovinek iz dvorane, in se kaj kmalu znajdeš pred mizo, ki ponuja osvežitev. Za vse, ki so potrebovali še kako okrepitev več, pa so se z veseljem zavrteli do miz, ki so bile lepo obdane s piškoti in jabolki, še enim pridelkom, ki je še kako značilen za jesen.

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

Cela dvorana je skozi ves večer z dodatkom svečk dišala po jeseni s prijetnim pridihom romantike, in po takem prostoru se res z veseljem zavrtiš. Če je treba v kakem kotu tudi malo poklepetaš, saj se na tem plesu lahko spletejo ali še bolj poglobijo tudi prijateljstva taka in drugačna.

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

In proti koncu plesa, že komaj čakaš, da se spet vidimo na naslednjem plesu, ki bi znal biti zimsko obarvan, ali pa bo spet kako presenečenje, tako se sprašujejo odhajajoči plesalci nasmejanih obrazov,  saj je za njimi spet en lep plesno obarvan večer preživet v prijetni družbi.

Meti ;)

<<< nazaj