Otvoritev prenovljenih prostorov SMC Sevnica

9. november 2009

Redni in tudi občasni obiskovalci našega mladinskega centra ste verjetno v zadnjih mesecih opazili, da se je v notranjosti SMC-ja vsak dan nekaj dogajalo.



A to niso bili kakšni novi programi za mladino, ampak smo animatorji s pomočjo pridnih rok številnih mojstrov preurejali prostore. Dela so se zaključila v soboto, 7. novembra in še isti večer je sledilo slavnostno odprtje.

 

 

Foto: Lenart Senica

 

 

Ob 18. uri se je na župnijskem dvorišču zbrala velika množica radovednežev, večinoma otrok in mladih, ki so že nestrpno čakali, da se bodo spet lahko družili v SMC-ju. Najprej je zapel otroški pevski zborček, nato pa je zbrane nagovoril predsednik društva SMC Sevnica Blaž Jene. K mikrofonu je povabil sevniškega župana Srečka Ocvirka, ki je poudaril, kako pomembno vlogo v dejavnostih za mlade nosi naše društvo. Nato se je predsednik zahvalil še vsem sponzorjem in predal besedo Maticu Železniku in Benotu Puhu, ki sta vodila projekt prenove.

 

 

Foto: Lenart Senica

 

 

Povedala sta, da so zamenjali elektro in vodne inštalacije, tla in stene ter prostore odeli v pisane barve. Nova je vsa notranja oprema, nadstrešek in vhodna vrata, preurejene so sanitarije, najpomembnejše pa je to, da so zamenjali funkciji obeh prostorov – sedaj je večji prostor namenjen druženju, v manjšem pa je igralnica. S tem novih površin niso pridobili, so pa te bolje izkoriščene.

 

 

Foto: Lenart Senica

 

 

Po rezanju traku je sledila pogostitev, obiskovalci pa so se še kar nekaj časa zadržali v »novem« SMC-ju.

 

več na: http://www.smc-sevnica.si/


Lina Senica

 

 

<<< nazaj