POČITNICE NA SINAJU

4. oktober 2006

Morje – Murter, julij 2006
»Dalmacija je zakon. Prijazni domačini, čisto morje, svoboda, mir in lepo vreme. Skupaj smo se našli sami fajn ljudje, ki smo se razumeli med sabo in ustvarili prijetno počitniško vzdušje.
Nočni sprehodi po mestu, petje ob zvoku kitar, spanje na plaži, sončni zahodi, da ti zastane dih, delfini, ogled Kornatov in slapov Krke in še bi lahko našteval. Imeli smo tudi zelo dobro kuharico, malce samosvojo, ampak nič zato, vedno smo imeli polne trebuščke. Vse dobrote in ribji namazi so nam ob odhodu domov vzbujali slabo vest zaradi pridobljenih kilogramov:). Skratka, imeli smo se fajn in upam, da se prihodnje leto spet odpravimo proti Murterju in prelepim sončnim zahodom.« (Matej)



Hribi – Triglav, julij 2006
»Odgovor na vprašanje, kako je bilo na Sinajevih počitnicah v gorah se skriva v presežniku pridevnika: ČUDOVITO. Naj naj bolj čudovito. Gledati vrh gore in se zavedati svoje majhnosti, spoznavati kolikšno pot zmoremo prehoditi z majhnimi koraki, opazovati v naravi čudovita Božja dela ter spoznavati prijatelje. Biti ravno prav utrujen. Počutiti se varno. Povzetek: Počutiti se čudovitejše. Plan: težko pričakovati naslednjič.« (Monika)

 


Foto: Sinaj

 

Kolesarjenje – Goričko, junij 2006
»S prihodom toplih poletnih dni, se jasneje razkrijejo možnosti za pristnejši odnos z ljudmi in Bogom. Sam imam najraje skupne avanture, kjer se lahko v nekaj dneh spoprijateljim z vsemi v skupini, tudi s tistimi, ki jih morebiti prvič vidim. V sproščenosti, povezanosti in solidarnosti je zame korak v molitev najlepši. Na kolesarjenju po Goričkem, v čudoviti naravi, med prijaznimi domačini, po neprometnih cestah, je bilo enostavno odkriti lepoto ljudi in njihovo dobroto. V nezgodi, ki je zahtevala kar nekaj šivov po moji nogi, v čistem občutku nemoči, so mi priskočili nesebično na pomoč. Res veličasten občutek majhnosti. Komaj čakam, da se ponovno srečamo in se skupaj odpravimo na nov potep.« (Matjaž)

 

Foto: Sinaj

 

<<< nazaj