Mladost je več, čutim!

12. junij 2008

Po srečni vrnitvi v domovino z lanskega misijonskega tabora v Peruju, sva z Urbanom čutila močan klic po podobni pomoči ljudem v revnih predelih sveta. Potem pač poiščeš najrevnejšo državo na svetu (po BDPju na prebivalca), Bog pomaga vzpostaviti stike s pravimi osebami in tako se nadaljuje…



Prijatelji že vedo kakšne nore načrte imaš in marsikdo se pozanima o podrobnostih in ciljih tabora. Tako nas je naposled sedem članov Društva mladih VOZEL s kupljenimi letalskimi kartami in željo, da poletna dva meseca podarimo ljudem v središču črne celine. Seveda se tudi v nas porajajo dvomi in vprašanja, prav tako kot v naših bližnjih. Ampak po lanski izkušnji (v Peruju) se mi zdi, da ne bi mogli na noben drug način dati otrokom več, kot smo jim… s tem, da smo bili z njimi, si vzeli čas zanje ter jim pokazali, da jih imamo radi, da je vsak od njih ogromno vreden in da si zasluži srečno življenje.

 

 

Sedem "preluknjanih norcev Ljubezni"

Foto: Društvo mladih Vozel

 

 


Pri teh lepih željah, pa je poleg še realnost. Ta vključuje iskanje in kupovanje letalskih kart (Bog povrni vsem, ki ste nam pri tem pomagali), viz, cepljenj, antimalarikov, učenje francoščine (hvala našim učiteljem), kontaktiranju z ljudmi, ki so že bili v teh krajih, informiranju o ne najbolj rožnati situaciji, pa spoznavanju same skupine (nekateri prej nismo vedeli drug za drugega) ipd. Strinjam se, da je vsak od nas poklican oznanjati evangelij oz. veselje do življenja tukaj in sedaj. Morda je prav v domačem okolju včasih najtežje. Toda še pomembneje se mi zdi, da si vsak upa in zmore prisluhniti svojemu srcu ter slediti temu klicu. Zato odločno zavračam očitke, da bi lahko ravno toliko dobrega naredili v tem času tu doma - ne, mislim da ne bi mogli. Ali je res tako, pa bo pokazal čas.

 

 

Gneča pri maši

Foto: Karitas

 


Saj veste – včasih… razlogov srca, um ne spozna. Tako odhajamo po besedah g. Danila: “V najrevnejšo, pa tudi najbolj nasmejano, Afriko“.


Zavedamo se, da ne moremo v enem dnevu spremeniti sveta, po drugi strani pa si želimo dodati vsaj kapljico dobrote v morje ljubezni. V kolikor bi tudi ti želel pomagati mladim in otrokom v Rukagu, ti predstavljamo “Možnost akcije oz. akcijo možnosti“.

 

 

Čakanje na ... ?

Foto: Karitas

 


Na kratko povedano - vabimo te, da daruješ 20€ za otroke in mlade v misijonu Rukago. Zakaj ravno 20€? Ker živi v tem misijonu 20.000 mladih in otrok in to pomeni, da nameniš vsakemu med njimi natančno eno desetino centa. Ampak to še ni vse! Vsak, ki se želi pridružiti akciji lahko sprejme tudi “dodatno ponudbo“, v katero je vključena še vsakodnevna molitev ali dobra misel za vse otroke, katerih jutri je vprašljiv… Zato tudi tako ime. Ker ti daje možnost, da s konkretnim dejanjem pomagaš (denar bo namenjen posredno ali neposredno mladim v misijonu - za izobrazbo, hrano, prebivališča… ). Spodbuja pa tudi ozaveščenost vsakega med nami za probleme naših bratov in sester pred katerimi si prevečkrat zatiskamo oči. Torej - povabljen v možnost akcije oz. akcijo možnosti, če čutiš, da je tu mesto tudi zate.

 

 

Različnost je stvarstva mavrica

Foto: Karitas

 


Sicer pa si lahko več o našem projektu prebereš na internetni strani:
http://www.drustvo-vozel.com/burundi

 

ali me kontaktiraš na tel.: 040 186 266, oz. e-mail: benjamin.tomazic@gmail.com.


Naj bo to poletje »bogato« za vse!

Benjamin Tomažič

<<< nazaj