MISIJONSKA NEDELJA

24. oktober 2006

Letošnja misijonska nedelja nam je v polnosti odprla okno, skozi katero ni posijalo samo jesensko sonce, ampak svetloba srca plemenitih ljudi z vse Slovenije, ki čutijo z misijoni in na vse to je luč božjega blagoslova dajala dobro voljo in pogum.



V Misijonskem središču smo z veseljem ugotavljali, kako je letošnja misijonska nedelja zagrabila ljudi, kako je razgibala mlado in staro, kako obiskane so bile prireditve in koliko veselih obrazov je razodevalo, da misijonska zavest v slovenskem narodu resnično živi.


Že od petka naprej, ko je Misijonska vas pri Mariji Pomočnici na Rakovniku odprla svoja vrata, so pripravljeno razstavo vseh kontinentov in dela misijonarjev, ter številne delavnice – obiskali številni otroci in mladina z različnih šol iz Ljubljane in okolice. Videlo se je, da so ponesli s seboj širša obzorja ob pogledu za tretji svet.

 

 

Foto: Misijonska pisarna


Sobota je imela svoj čar na Rakovniku v številnih romarjih z vse Slovenije, ki so z vernim srcem spremljali dogajanje in sprejemali misijonsko sporočilo.


Sama Misijonska nedelja je razgibala spet vse župnije, ki so se, vsaka na svoj način, Bogu zahvaljevale za naše misijonarje, jih podprle z molitvijo in darovi in klicale Gospodarja žetve, naj pošlje novih delavcev na svojo žetev.

 

 

Foto: Misijonska pisarna


Misijonska vas na Rakovniku je na nedeljo zaživela od domačih faranov in tudi romarjev. Posebej živahno je bilo popoldne, ko so ljudje prišli na misijonsko tombolo in se množično ustavljali tudi v misijonski vasi. Piko na i pa je dala še večerna sveta maša z g. škofom Antonom Jamnikom.

 

Na Primorskem koncu Slovenije pa je bil tudi osrednji slovenski šopek postavljen za Misijonsko nedeljo. V Lozicah so jezuiti predstavili svoje misijonsko delovanje, na Mirenskem gradu lazaristi.

 

 

Foto: Misijonska pisarna

 

V Logu pri Vipavi je molitven ura ob 15. uri že skoraj napolnila mogočno cerkev. Ob 16. uri se je okrog škofa Metoda Piriha zbralo lepo število duhovnikov in naši misijonarji – p. Miha Drevenšek, p. Mio Kekić in p. Milan Kadunc – ki so trenutno doma.

 

 

Foto: Misijonska pisarna

 

Vzorno pripravljeno bogoslužje in vneto sodelovanje, tako lep obisk vernikov in pa seveda božji blagoslov – vse to je ustvarilo tako zelo doživeto misijonsko nedeljo.

 


Bog naj stoterno povrne vsem, ki so pripravili tako lepo obhajanje misijonske nedelje. Bog naj blagoslovi še posebej vse vas, ki ste se udeležili tega dogajanja. Ohranite in še razžarite misijonsko zavest v svojem srcu.

(Misijonska pisarna)

 

<<< nazaj