ŽIVLJENJU NAPROTI – Gospodinjski tečaj

28. februar 2007

Osem deklet se je odzvalo povabilu Marijinega doma na Bledu na tridnevni Gospodinjski tečaj v prvem tednu počitnic. Tako smo jim s. Milena, s. Mira in s. Metka ponudile delavnice kuhanja in šivanja. Bile so sila prizadevne in natančne ter dovzetne za to kaj jim je bilo ponujeno.



V njihovi mapi receptov so bile tako zahtevne, kot enostavne jedi, slaščice, kruh, pecivo, osnove strežbe in zlaganja prtičkov. Pri šivanju pa je velika večina prvič pritiskala na pedal šivalnega stroja. Zašile so si oprijemalko za vroče lonce, iz »odpadkov filca« pa blazine v obliki lune, sonca, rože, srca,….

 

 

 

 

Skozi cel čas nas je spremljal tudi lik žene, ki je tista, ki sprejema, daje čutiti toplino in domačnost domu, se bori in ohranja ter daje življenje. Prvi večer nam je v tem pomagala Svetopisemska Estera. Zaključno večerjo je cela skupnost podelila z njihovimi domačimi »pod rumenim dežnikom«, ki nam ga je ponudilo dekle iz zgodbe iz letošnjega Vezila, ki nam ga vsako leto pokloni vrhovni predstojnik salezijancev.

 

 


 

Katja, 20 let: Zame osebno je bilo to eno novo doživetje, ki me je zelo navdušilo, upam, da bodo moji domači zadovoljni s kuho. Šivanje blazin pa je bilo super in mogoče si celo nabavim šivalni stroj.

 

 

 


Eva, 16 let: Že takoj, ko smo prišli mi je bilo všeč to, da so nas tako lepo sprejeli. Pri kuhanju in šivanju pa sem občudovala potrpežljivost sester in to, da so nam rade pomagale.

 

 

 


Natalija, 23 let: Na tečaju mi je bilo zelo všeč, čeprav me je bilo na začetku malo strah in sem se dan prej že skoraj premislila, ampak sem sedaj zelo vesela, da sem prišla, saj sem se veliko naučila.

 

 

 


Več slik si oglejte na www.hmp.si


Slike in besedilo: s. Metka Kastelic

 

<<< nazaj