Mladinska skupina Veliki Gaber

 

Smo mladinska skupina iz Velikega Gabra (približno 15 mladih). Aktivni smo postali letos (2006) oktobra. Srečanja imamo ob petkih ob pol osmih zvečer. Na srečanja hodimo mladi iz župnije Veliki Gaber.
 



KAKO POTEKAJO NAŠA SREČANJA?

 


Dobimo se vsak petek ob 19:30. uri v župnišču. Vsako srečanje začnemo s kratko molitvijo. Potem pa nam župnik pripravi vsak petek drugo zgodbo iz Svetega pisma, ki jo skupaj preberemo in o njej razmišljamo.

 

 

VIDEO IZBOR: MLADINSKA SKUPINA VELIKI GABER

 


Eni izmed zgodbic je bilo naslov Resnice ne moremo kupiti. Najprej smo si v tej zgodbi izbrali stavek ali misel, ki nam je bila najbolj všeč in jo potem razložili. Ugotavljali smo kaj pomeni biti pravičen, zgodbo smo poskusili postavit v današnji čas in se v njej poiskat.


Druga zgodba je nosila naslov Žena, zasačena v prešuštvovanju. Tudi ta zgodba se je navezovala na temo o pravičnosti.


Ali pa si ogledamo kakšen poučen film. Po končanem srečanju še enkrat zmolimo, potem pa smo lahko do 22. ure tam in igramo namizni nogomet, se pogovarjamo, se igramo razne igre (npr. Jungle Speed)...

 

 

KAJ ŠE POČNEMO?

 


- V župnišču si nameravamo urediti en prostor, ki bo namenjen le nam. Kupili smo namizni nogomet, s katerim si krajšamo večere. Denar smo začeli zbirati tako, da smo iz das-mase naredili majhne srčke, na katere smo napisali Bog vas blagoslovi. Naredili smo tudi eno veliko srce iz lesa in ga razdelili na 250 delov. Te male srčke smo prodajali, in za vsak prodan srček smo pobarvali eno polje. Ko pa bo pobarvano celo veliko srce, bomo pokrili vse stroške.

 

- Udeležujemo se raznih srečanj mladih, sodelujemo tudi kot animatorji pri raznih srečanjih in tako oblikujemo osebnosti nas samih in tudi drugih.

 

- Na božični večer bomo igrali igrico, v kateri bomo prikazali kako so rojstvo Jezusa Kristusa doživljali pastirji v Betlehemu.

 

 

ROMANJE V RIM

 

 

REZKA VRHUNC NA OBISKU

 

 

BOŽIČNA IGRA

 

 

<<< nazaj