Podaj MI Roko

29. oktober 2008

Podaj MI Roko je naslov molitvenih srečanj, ki že vrsto let potekajo v različnih krajih širom Slovenije. Leta 1986 je papež Janez Pavel 2. zbral voditelje večjih verstev v Assisiju, kjer so enega duha molili za mir v svetu. Prav Frančišek Asiški se je namreč na vsakem koraku trudil za mir.



VIDEO IZBOR: DAJ MI MIR - PODAJ MI ROKO

 

 

Letošnja srečanja so nosila podnaslov Daj mi mir!, s čimer smo želeli pokazati na razklanost nas samih, ki včasih ne vemo točno kje bi iskali tisto po čemer hrepenijo naša srca.

 

 

GALERIJA

 


Tako smo letos (ponovno) zbrali tudi v Vipavskem Križu (poleg Ljubljane, Maribora in Ptuja), kjer smo molili in premišljevali o miru.

 

 

Foto: Društvo mladih VOZEL

 

 

V soboto 25.10. smo se dobili na grajskem dvorišču ob 19.00 in vztrajali (kljub vetričku in nizkim temperaturam :)) do 22.00. Molitev ob kateri smo premišljevali je bila Gospod, naredi me za orodje svojega miru, sicer pa je bil sobotni večer glasbeno obarvan (večji del molitve sta vodila glasbena ansambla 500m in kažiPot!). Zaključili smo z molitvijo ob ognju in se zatem prestavili na samostansko dvorišče, kjer smo se pogreli še s sveže pečenimi kostanji ter toplim čajem. Mislim, da je ta večer tudi v marsikaterem od nas Sveti Duh prižgal svoj plamen in nas tako opogumil na poti miru...

 

 

Foto: Društvo mladih VOZEL

 

 

V nedeljo pa se je srečanje začelo okrog 15.00. Do 17.00 se je zvrstilo 9 zborčkov iz bližnje in daljne okolice Vipavskega Križa, ki so z "nonotom in nono" iskali pravi mir. Zatem so nam dali misliti mladi iz Zreč z res fantastično igro, potem pa smo nadaljevali molitev v samostanski cerkvi. Ob pridigi br. Jožkota ter s prepevanjem cele cerkve in s prisotnostjo Svetega Duha, je imel vsak od nas možnost začutiti, da je biti orodje miru v Božjih rokah nekaj čudovitega in čeprav na trenutke težkega, nekaj za kar se je vredno truditi. Zatem smo rekli še nekaj besed na samostanskem dvorišču ob skrbno pripravljenih dobrotah domačih gospodinj.

 

 

Foto: Društvo mladih VOZEL

 

 

Tako smo v Križu molili za mir iz različnih koncev Slovenije, pa vendar z istim namenom. Tako želimo nadaljevati z molitvijo za mir na vsakem koraku in postajati iz dneva v dan bolj orodje v Božjih rokah! Svobodno, pa vendar predano!

Benjamin

<<< nazaj