Dan odprtih vrat v Mariboru

13. marec 2009

V soboto, 7. marca, je v Mariboru v Slomškovem letu pod geslom »Jezus, moj prijatelj« v organizaciji Centra za duhovne poklice potekal že tradicionalni dan odprtih vrat za celjsko in murskosoboško škofijo ter mariborsko nadškofijo.



Ministranti so ob tej priložnosti poromali tudi na Slomškov grob v mariborski stolnici, kjer je vse udeležence najprej pozdravil voditelj Centra msgr. Stanislav Slatinek, sveto mašo pa je ob somaševajnu duhovnikov daroval mariborski pomožni škof msgr. Peter Štumpf.

 

 

VIDEO IZBOR: MLADI IN DUHOVNI POKLICI

 

 

Foto: CDP

 

 

Med pridigo je stopil do mladih, v svojem nagovoru pa je posebej poudaril pomen zakramentov, ki so kot vrv. S prispodobo o osnovnošolki, ki je padla v globok vodnjak in se naposled po vrvi rešila, je skušal mladim približati odrešujočo moč Kristusa. Škof Štupmf je dejal, da je stolnica le redkokdaj tako polna, kot je bila tisti dan in dodal, da s posebnim upanjem in veseljem gleda na vse, ki so se odzvali povabilu dušnih pastirjev in prišli v Maribor. Izročil jim je tudi pozdrave nadškofa Krambergerja.

 

 

Foto: CDP

 

 

Po sveti maši se je približno 400 mladih razdelilo v skupine. Obiskali so mariborsko bogoslovje, Slomškovo dijaško semenišče, šolske in Marijine sestre, uršulinke, usmiljenke ter frančiškane in kapucine.

 

 

Foto: CDP

 

 

Mladi so mogli ob srečanju z bogoslovci, malosemeniščniki, redovnicami in redovniki začutiti lepoto duhovnega poklica, naše življenje in delo. Ta dan so potekale različne delavnice, programi, pogovori in predstavitve.

 

 

Foto: CDP

 

 

V zaupni prošnji se obračamo k Bogu, da bi Cerkvi na slovenskem posebej na Slomškovo priprošnjo, naklonil novih duhovnih poklicev.  

Sebastijan Valentan

 

 

Foto: CDP

 


 

Foto: CDP

 

 

 

Foto: CDP

 

 

 

Foto: CDP

 

 

 

Foto: CDP

 

 

Več fotografij na:


http://cdp.nadskofija-maribor.si/index.php?option=com_zoom&Itemid=46&catid=16

 

ali:

 

http://www.nadskofija-maribor.si/

 

 

<<< nazaj