Mladinska skupina Slivnica pri Mariboru

Smo mladinska skupina iz župnije Slivnica pri Mariboru.  Živahni, ustvarjalni, vztrajni... Zakaj? Ker bi radi oznanjevali Jezusa in evangelij. Zbiramo se vsako soboto ob 19.00 v našem mladinskem centru Maranata pri mladinskem verouku. To je naš obnovljeni dom, ki je postal del župnije, kjer se načrtuje in odvija večina dogodkov povezanih z njo.



Vse skupaj se je nekako pričelo s prihodom našega župnika Jožeta Šömna, ki se je zavedal, kako pomembno je delo z mladimi v župniji.  Vendar mladinski verouk še zdaleč ni vse, kar premoremo. Vsaka 3. nedelja v mesecu je rezervirana za mladinsko mašo, pri njenem bogoslužju pojejo naši najmlajši, Sončni žarki. Vendar to ni edina glasbena skupina, imamo še »Sijeke«, sedem mladih src, ki sijejo na nas s svojo duhovno ritmično glasbo.


Animatorjem pa nam sicer nikoli ne zmanjka dela. Vodimo birmanske skupine,  ministrante, Sončne žarke... Starejši animatorji vodijo tudi mladinsko skupino. Pripravljamo duhovne vaje za birmance in mladince, Miklavževanje, Božičnico, bedenje za mlade pred Veliko nočjo in seveda projekt, ki vsako leto za en teden spremeni župnijsko dvorišče v igrišče, dom, šolo in cerkev v enem – to je Oratorij. Letos bo to že četrti oratorij za povrstjo, veselimo pa se, da so v animatorske vrste prišle nove mlade sile s svežimi idejami. Da pa po vseh teh projektih ne pregorimo, poskrbi naš g. župnik, ki nam vsako leto organizira letovanje za ministrante, Sončne žarke in animatorje.

 

Kako naša župnija diha pa si lahko podrobneje ogledate na njeni spletni strani www.mc-maranata.com.

Jernej Kirbiš

<<< nazaj