Cehov pomladni ples

26. april 2007

V torek, 24. aprila 2007, se je v poznih popoldanskih urah začela priprava na tretji cehov ples. Malo po 18-i uri je dvorana na Viču postajala vse bolj pomladna. Medtem, ko so se metuljčki v pisanih barvah spreletavali po dvorani, so se po stenah sprehajale ovce. S tako okrasitvijo smo želeli, še bolj poudariti pomlad, ki nam lepša te dni in pokazati kakšne lepote nam daje naša mati Narava. Ples je bil namreč povezan z dnevom Zemlje, ki je 22. aprila.



Ob 21-i uri so prišli prvi plesalci, ki so komaj čakali, da se jih zbere malo več, da bodo lažje zaplesali po plesnem prostoru. Kmalu se jih je nabralo dovolj, da so se prepustili prijetnim plesnim zvokom, ki so že od vsega začetka odmevali po dvorani.

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

Ta večer se je plesalo vse mogoče plese, od plesov v paru, do kakega bolj udarnega skupinskega plesa, ki spominja na veselice na vasi (kavbojski tunel ;) ). Preselili smo se tudi bliže morju ter zaplesali sirtaki. Kmalu so bile na vrsti tudi račke in še kaj.

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 


Nekje na začetku plesa sta nas pozdravila tudi voditelja večera Andreja in Damjan, ki sta pričarala nasmeške na naš obraz, kako tudi ne, saj je prišla Andreja zavita v plašč, prepričana da je zima in Damjan, njeno nasprotje, je prikorakal na oder v bolj poletni opravi, prepričan, da je poletje. No, s skupnimi močmi sta ob pogledu na vse nas ugotovila, da sta se oba malo zmotila in da bo res najbolje vprašati Mladinski Ceh za nasvet.

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

»Cehov ples je pomladni, torej je čas pomladi«, tako se je glasila ugotovitev voditeljskega para, na koncu so drsalke romale nazaj v omaro pridružila pa se jim je še brisača.


Po ugotovitvi, da smo na Pomladnem plesu, se je ples v pestrih plesnih zvokih nadaljeval. Po dvorani je kmalu začela odmevati polka, ki je marsikoga tako zavrtela, da je res mislil, da leti skupaj z metuljčki. No polki se je pridružil še kak mirnejši ritem. Proti koncu plesa smo se naučil še en skupinski ples, ki nas je celo dvorano združil v en prijeten plesni korak, naprej 1, 2, 3, .. 8, nazaj 1, 2, 3, .. 8, skupaj, narazen, plesalka na drugo stran, skupaj, narazen, zamenjamo plesalke. To smo ponovili tolikokrat, da smo prišli okoli in okoli spet nazaj do svojih soplesalcev. In bili tako pripravljeni za plesne korake naprej.

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

No, hitro je vsega lepega konec, se je glasilo slovo voditeljskega para. In vedeli smo, lepega večera je konec, sedaj pa veselo domov. Da smo lažje končali ples, so se oglasili še mirnejši ritmi zadnjega plesa. Nekateri so odšli domov, spet drugi smo se podali še v pospravljanje dvorane, da bo vse »tipi topi« do naslednjega plesa, ko se bo spet začelo prenašanje stolov sem in tja. In potem Cehov četrti ples, le kakšen bo?! No, pustimo oziroma pustite se presenetiti.

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

 

Tukaj je zbranih še nekaj vtisov udeležencev tega Cehovega pomladnega plesa:

 

»Skupaj smo ustvarili res prijetno vzdušje, saj je dejansko vsa dvorana zaplesala. Nisem prišla s soplesalcem, pa sem se vseeno lahko lepo naplesala, kar veliko pove o dobrem vzdušju in pravi želji v nas do prijetnega plesa in družabnosti.«
Lp S

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

»Ples mi je ta dan res bil pisan na kožo, ker sem po napornem dnevu lahko lahkotno zavrtela v različnih ritmih in se s tem sprostila. Moram reči, da so teli plesi res fletni, združujejo ljudi, srečaš lahko stare prijatelje, pridobiš veliko novih... pa še ful fleten program imajo... vedno poskrbijo za kakšno presenečenje... tako, da... ja kdo bi vedel kaj vse nam bodo še pripravili, komaj čakam že naslednjega....«
Lp M

 

»Uf, full dobr ples, samo premalo na gosto se organizira.«
Lp B

 

No do naslednjega plesa nasvidenje!

 

Meti ;)

 

 

<<< nazaj