Duhovno–počitniški dnevi ''Očetova obljuba''

9. marec 2009

Med letošnjimi zimskimi počitnicami smo se otroci in animatorji iz okolice Novega mesta zbrali v Domu sv. Marjete v Šmarjeti. Duhovno - počitniški dnevi na temo Očetova obljuba so potekali pod vodstvom s. Metke in s. Angelce. Začeli smo v četrtek, 19., ter do sobote, 21. februarja, preživeli tri čudovite dni.



Prvi dan smo se proti večeru zbrali, namestili, povečerjali in se po nekaj spoznavnih igrah že začeli poglabljati v temo našega srečanja. Nato je sledila večerna molitev in spanje.

 

 

Foto: Valerija Dolenšek

 

 

Naslednje jutro smo začeli s telovadbo in jutranjo molitvijo v bližnji kapelici. Po zajtrku smo nadaljevali z našim programom - z igro Glas školjke, ki so jo uprizorile animatorke. Po igri je sledilo delo v skupinah, kjer smo razmišljali o sporočilu zgodbe. Vsaka skupina je nato predstavila svoje ideje in premestila zgodbo o kralju in treh sinovih tudi v današnji čas.

 

 

Foto: Valerija Dolenšek

 

 

Zgodba nam je dala naslednja sporočila:

 

1. Če imaš v sebi vsaj kanček dobrote, lahko dosežeš več kot veliko lepote.


2. Ovire, ki jih moramo premagovati, so sebičnost, pomembnost, lenoba, ponos.


3. Zakladi, ki jih želimo doseči, so družina, poklic, sreča, prijatelji.


4. Za poslušanje so pomembni čisto srce, umita ušesa in poštenost.

 

 

Foto: Valerija Dolenšek

 

 

Nato je prišlo na vrsto kosilo in malo daljši sprehod do bližnje cerkvice Karmelske Matere Božje v Slapih, kjer smo se igrali štafetne igre. Ko smo se vrnili nazaj, smo se začeli pripravljati na srečanje z Očetom - sveto spoved, nato pa so sledile tematske delavnice: kuharska delavnica »Palačinkopek«,

 

 

Foto: Valerija Dolenšek

 

 

ustvarjalna delavnica »Spretnež« nas je učila plesti zapestnice, v delavnici poimenovani »Veseljaček« pa smo pripravili veseli večer. Proti večeru smo imeli skupno sveto mašo v kapeli, ki smo jo naredili res našo z vnetim sodelovanjem in prepevanjem. Za večerjo smo imeli palačinke, ki smo jih sami napekli, nato pa še veseli večer, katerega smo prav tako oblikovali že v času delavnic. Pred spanjem smo si ogledali še risanko Robotki, ki se je s svojim sporočilom navezovala na našo temo.

Zadnji dan, v soboto, smo si privoščili malo daljši spanec, dan pa smo prav tako začeli s telovadbo in molitvijo. Po zajtrku smo pričeli z veliko igro na travniku.

 

 

Foto: Valerija Dolenšek

 

 

Pri animatorkah smo opravljali različne naloge in si tako prislužili črke, s katerimi je vsaka skupina oblikovala tri stavke, ki so jih povezovale besede »priča«, »obljuba« in »hvaležnost«. Po skupni preverbi je sledilo še kosilo, nato pa priprave na skupni zaključek s starši, za katere smo oblikovali poseben program, v katerem smo strnili vtise preživelih dni, v katerih ni manjkalo petja in zabave.

 

                                             

             Foto: Valerija Dolenšek

 

 

Po programu smo se skupaj še posladkali, si podelili lepe vtise in se na koncu poslovili z željo, da se kmalu spet vidimo na takšnih počitniških dnevih.

Animatorka Kristina Hočevar

 

 

Foto: Valerija Dolenšek

 

 


Odmevi otrok:


Naučila sem se veliko novih pesmi, iger in delati zapestnice.

 

Bilo je zelo lepo, prišla bi še milijonkrat.

 

Naučila sem se veliko o Bogu, sveti Trojici in Jezusu.

 

Lepo smo peli, spoznala sem tudi, kako je lepo, da moliš, lahko se naredi čudež.

 

Vedno moramo biti hvaležni za vse.

 

Foto: Valerija Dolenšek

 

 

<<< nazaj