Koncert DRG - Pusti sled

26. marec 2010

»Lepo pozdravljen čisto vsak, ti, ti in ti, torej čisto vsi, ki ste se danes udeležili našega druženja!« Tako je bil slišati uvodni pozdrav na sobotni večer, 13. marca, in verjemite, da je bilo teh nagovorjenih veliko, dvorana OŠ Sodražica je bila polna do zadnjega kotička.



Med 12. in 21. marcem v ribniški dekaniji namreč poteka misijon, zato smo se mladi odločili, da v ta namen povežemo mladino iz vseh župnij naše dekanije in skupaj pripravimo koncert duhovno ritmične glasbe, z naslovom PUSTI SLED.

 

 

Foto: Lucija Kos

 

 

Konec septembra se je na pobudo ribniškega kaplana Jureta zbrala pisana druščina mladih, predstavnikov župnij ribniške dekanije, z namenom, da za svoje sovrstnike pripravimo dogodek, ki bi jih v času misijona nagovoril na njihov način. Idejo o koncertu, na katerem bi se predstavile domače skupine, smo pozdravili z navdušenjem in priprave so se začele. Naj se zdi dolgo, vendar teh nekaj mesecev je minilo kot bi mignil in že je bil pred nami koncertni večer. Bolj ko se je ura približevala sedmi zvečer, več sljudi je skušalo najti svoj stol v dvorani, za katero se je hitro izkazalo, da bo premajhna za vse ljubitelje domačih talentov in duhovno ritmične glasbe.

 

 

Foto: Lucija Kos

 

 

Na začetku nas je pozdravil kaplan Jure, nato pa sta vodenje večera v svoje roke vzela Nastja in Blaž, ki sta nas peljala po različnih sledovih do vseh nastopajočih. Vsaka glasbena skupina je odpela dve pesmi, vmes pa se nam je tudi predstavila na sebi lasten način. Iz Roba sta nastopili glasbena skupina Spiritus in dramska skupina z avtorskim skečem. Velike Lašče sta zastopali dekliška vokalna skupina Alegria in glasbena skupina Jozue, ki je nastala prav zaradi tega koncerta. Mladinski band Izvir in dramska skupina SCENA sta predstavljala župnijo Dobrepolje, od koder je tudi Tina Gačnik – Tiana, ki je med drugim zapela tudi zmagovalno pesem festivala Ritem duha 2009.

 

 

Foto: Lucija Kos

 

 

Najštevilčnejša je bila Mladinska glasbena skupina I.K.S. iz Ribnice, predstavile pa so se tudi pevke Vokalne skupine Vocabella iz Kočevja. Kot zadnji so nastopili gostje večera, in sicer vokalna skupina Gloria, s katero je cela dvorana prepevala njihove pesmi. Del koncerta, sicer samo prek telefonskih linij, sta bila tudi Jože Potrebuješ in Trkaj, ki sta bila navdušena nad pozdravom občinstva in sta nas spodbudila, da vztrajno puščamo sledi na svojih poteh. Oglasil se nam je tudi skakalec Peter Prevc, ki nas je pozdravil iz daljnega Osla. Po blagoslovu, ki ga je vsem navzočim podelil kaplan Jure, so se na odru zbrali vsi glasbeniki, pevci in igralci ter skupaj z gosti večera in stoječo dvorano odpeli eno izmed uspešnic Glorie.

 

 

Foto: Lucija Kos

 

 

Radi bi se zahvalili vsem, ki so nam pomagali in omogočili izvedbo tega čudovitega večera: Osnovni šoli Sodražica, ki nas je gostila v svojih prostorih, Akustiki Pirman za ozvočenje, tiskarni Špes za tisk plakatov in transparenta, medijskima sponzorjema, Radiu Ognjišče in Radiu Univox, ter fotografinji Luciji Kos. Velika zahvala gre vsem nastopajočim, ki so se odzvali povabilu – kot je bilo povedano: »Nocoj ste bili vi umetniki svojega časa, slikarji, ki puščate sled upanja in ljubezni.«

 

 

Foto: Lucija Kos

 

 

Namen koncerta je bil, da tudi mladi prispevamo k uspehu misijona, da damo sebe na razpolago Svetemu Duhu, da deluje po nas in po nas dela dobro. Želeli smo pustiti sled korakov, ki peljejo k našemu največjemu vzorniku, Jezusu Kristusu, ki je smisel življenja in izvor resničnega veselja. Upamo, da smo mi s tem koncertom pustili sled, po kateri bodo še hodili…
Dekanijski odbor mladih za mlade

 

Foto: Lucija Kos

 

 

Foto: Lucija Kos

 

 

Foto: Lucija Kos

 

<<< nazaj