Š'TI JAM - DRUG'BART

3. november 2006

Sončna sobota 28. oktobra je privabila v Slovenj Gradec množico mladih. Na srečanju skavtov mariborske regije se je namreč zbralo nekaj več kot 600 skavtov iz Koroške, Štajerske in Prekmurja. Srečanje je nosilo ime Š'ti jam-drug'bart, potekalo pa je pod izzivalnim geslom  »Daj mi mir!«Program je bil zelo pester. V dopoldanskem delu mnogo raznolikih delavnic, med zanimivejši naj omenim folkloro, gasilce, jahanje, športne igre, plezanje, risanje, ustvarjanje z raznimi materiali, obisk radia, ogled galerije znanega slikarja g. Pečka, rezljanje pohodnih palic, pričevanje zakoncev in še in še.

 

 

Foto: Skavti

 

V popoldanskem delu so bile na sporedu bolj tipično skavtske veščine začenši s fotoorientacijo ter služenjem na kmetiji ali pri društvu invalidov za najstarejše, postavljanjem ognjišč, nosil, izdelovanjem vozlov za malo mlajše, za najmlajše pa razgibavanje in ustvarjanje pri glavnih likih iz Knjige o džungli. Opoldan so za naše dobro počutje poskrbeli dve pizzeriji, ki sta spekli kar 120 velikank. Za večerno rajanje ob dobri glasbi pa je poskrbel za ta dogodek ustanovljen skavtski bend in Andrej Javornik, mlad skavt iz Koroške, ki je že zdaj pravi mojster na frajtonarici.


In kaj smo se naučili o miru? To najbolj dobro povzamejo besede celjskega škofa g. Antona Stresa, ki nas je pri sv. maši nagovoril takole: »Daj mi mir! ne pomeni umakni se in pusti me samega. Daj mi mir! je klic, ki pomeni daj mi svojo ljubezen, prijateljstvo, razumi kaj potrebujem, sliši me v mojih težavah.« 

 

Več o dogajanju in odzivih na http://stijam.skavt.net/


Tanja Hribšek, Koroška 1

<<< nazaj