Projekt Oratorij 2008

17. marec 2008

Nastalo je Združenje animatorjev Oratorija

Od 22. do 24. februarja je skupina navdušenih animatorjev iz cele Slovenije na Pohorju v Dominikovem domu zasnovala Združenje animatorjev Oratorija.



Namen združenja je podpora voditeljem, animatorjem in duhovnikom pri kvalitetni izvedbi oratorija. Prav tako, naj bi Združenje omogočalo izmenjavo izkušenj med animatorji in večje povezovanje med posameznimi oratoriji.

 

Več in fotografije na: http://www.oratorij.net/?q=node/12333
ali na novo nastali spletni strani Združenja: http://www.oratorij.net/zao

Besedilo: Mojca Mikac

 

 

 

 

Bog nam je »splaniral« in nam zaupa vodenje oratorija – usposabljanje voditeljev Oratorija


Naš Gospod je konec februarja »splaniral« en super vikend v Želimljah za voditelje oratorijev, na katerem smo se zbrali voditelji oratorijev iz 37 koncev Slovenije. Na vikendu smo si delili mnenja, izkušnje, predloge in nasvete, kako biti pravi in dober oratorijski voditelj. Sprva velik in nepoznan prostor je kmalu postal dobesedno dom, igrišče, župnija in šola. Ustvarila se je na poseben način povezana skupina mladih voditeljev.


Več in fotografije na: http://www.oratorij.net/?q=node/12324

Besedilo: Ana Ropret

 

 

 

 

Odpri oči: Oratorij 2008 se predstavi


Zgodba Oratorija 2008 Odpri oči! predstavi življenjsko pot sv. Pavla, apostola narodov. Naslov »Odpri oči!« izhaja iz njegovega spreobrnjenja. Med potjo, ko se je bližal Damasku, da bi preganjal kristjane, ga je obsijala močna luč – Jezus in je oslepel. Po treh dneh ga je v Damasku obiskal Hananija in nad njim molil. V tistem trenutku so mu padle mrene z oči in zopet je spregledal ter se dal krstiti. Postal je navdušen Jezusov pričevalec…

 

Celotno predstavitev Oratorija 2008 in odmeve o oratorijskem dogajanju si lahko ogledate na spletni strani www.oratorij.net.

 

Besedilo: Jure Babnik


 

<<< nazaj