SKALIN SIMPOZIJ

3. april 2007

SKALA je 27. marca organizirala strokovni simpozij z naslovom "Kakovostno sporazumevanje pri vzgoji mladostnika". Ob 9.00 smo se v rakovniški grajski dvorani zbrali tisti, ki nas je tema tako pritegnila, da smo ji posvetili ves dan.



Zbralo se nas je preko petdeset udeležencev. Na samem začetku so nas pozdravili častni pokrovitelj simpozija direktor Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij Jože Gornik, častna gosta, predstojnik slovenskih salezijancev Alojzij Slavko Snoj, direktor Zavoda Salesianum Janez Potočnik in vodja OE SKALA Bernarda Mali.

 

 

VIDEO IZBOR: Strokovni simpozij na Skali

 

 

 

Foto: Marko Košnik

 

 

Po plesni točki mladostnice, ki sodeluje v Skalinih programih, je naše misli intenzivno zaposlil psiholog Bogdan Žorž. Pripravil je odlično predavanje na naslovno temo simpozija in v diskusiji po predavanju zopet dokazal, da je izvrsten tako v teoriji kot v praksi.

 

 

Foto: Marko Košnik

 

 

V popoldanskem času smo udeleženci simpozija lahko sodelovali v eni od štirih delavnic, ki so jih vodili strokovnjaki: Tim in timsko delo pri vzgojnem spremljanju mladostnika, Komunikacija med ustanovami pri vzgojnem spremljanju mladostnika, Medkulturni dialog in Načini komuniciranja s starši. Vsebina strokovnega simpozija bo povzeta v strokovni številki glasila SKALA, ki bo izšla v mesecu maju.

 

Bernarda Mali

 

 

več o SKALI na: www.skala.salve.si


 

<<< nazaj