Srečanje animatorjev Oratorija

28. marec 2007

Na četrti in peti postni vikend se je za vso Slovenijo začelo letošnje oratorijsko dogajanje. Na srečanjih animatorjev Oratorija, ki so bila v Ljubljani na Rakovniku, v Veržeju in letos prvič tudi v Celju, so bila animatorjem predstavljena gradiva za poletni Oratorij, ki nosi naslov: "Preklopi sanje na dejanje!"



Na srečanjih se je skupno zbralo 400 animatorjev, ki so odgovorni za pripravo oratorija v 125 župnijah.


Po dvigu gradiv so se animatorji zbrali k skupni molitvi, nato nas je nagovoril salezijanski duhovnik Lojze Dobravec in nam povedal, zakaj in kako je Oratorij odgovor na želje mladih. Sledile so delavnice, v katerih so bile podrobneje predstavljene vsebine letošnjih oratorijskih gradiv in tudi druge animatorjem uporabne vsebine.

 

GALERIJA

 

 

Foto: Gregor Ključevšek

 

 

Vsebinsko pestro zastavljena pomladanska srečanja animatorjev oratorija niso nič v primerjavi z bogastvom, ki ga bodo otroci in animatorji doživljali na letošnjih poletnih oratorijih. Slednji bodo po napovedih v 220 župnijah, udeležilo se jih bo cca. 19.000 otrok, za katere bo skrbelo cca. 4.500 animatorjev. Bog daj, da bi navdušenje v teh animatorjih in otrocih ne pojenjalo, ampak se vsako leto krepilo in obnavljalo. Tako bomo lahko uresničevali naše in Božje sanje o boljšem človeštvu, k čemur nas spodbuja tudi letošnji oratorijski slogan: "Preklopi sanje na Dejanje!"

 

 

Foto: Gregor Ključevšek

 

Jure Babnik, sdb
voditelj projekta Oratorij

 

 

Več na: http://www.oratorij.net/?q=node/6831

 

 

Foto: Gregor Ključevšek

 

 

<<< nazaj