"Bled pod drobnogled"

6. julij 2007

Letošnji počitniški teden, 25. 6. - 30. 6., je potekal v znamenju spoznavanja Bleda in bližnje okolice; od tod tudi njegovo ime »Bled pod drobnogled«. Skupaj s 24 osnovnošolci, med katerimi je bil celo en fant, smo v duhu potovali s starozaveznim očakom Abrahamom.



Vsak dan smo pobližje spoznavali njegovo življenje in mu s pohodi na poseben način sledili na poti proti večni domovini. Tako nas je že v torek čakal vzpon na Stražo, v sredo spust v prelepo sotesko Vintgar, v četrtek, za nekatere vrhunec pohodništva, t. j. plezanje v steni Iglica. Pri tem nam je pomagal znani alpinist Andrej Štremfelj.

 

 

Foto: HMP

 

 

V petek pa smo se pri zadnjem planinskem spustu podali v dolino Radovne. Da pa bi te lepote Triglavskega narodnega parka znali še bolje ceniti, nam je o njih spregovoril mag. Martin Šolar. Hoja in kopanje v Blejskem jezeru pa nista bila vse, saj so nas v vsaki izmed štirih delavnic (kuharska, novinarska, dramska in ročne spretnosti), ki so jih vodile s. Angelca, s. Metka, s. Lucija in animatorki Natalija in Barbara, vsak dan pričakali novi izzivi: peka kremnih rezin, izdelava šivanih voščilnic, opis dnevnih dogodkov za naš interni časopis, dramska uprizoritev odlomka iz Abrahamovega življenja itd. Dela nam res nikoli ni zmanjkalo, veselja pa tudi ne.

 

 

Foto: HMP

 

 

Vse te naše zahvale, prošnje in vtise smo v soboto pri sv. maši položili Gospodu na oltar, potem pa smo skupaj z našimi dragimi v dramski igri, pokušanju slaščic, razstavi različnih izdelkov in prebiranju časopisa »Bled pod drobnogled« še enkrat podoživeli počitniški teden.

 

 

Foto: HMP

 


Hvala Gospodu, ki nas je v svoji očetovski dobroti skrbno spremljal in zbiral v Marijinem domu v veliko družino pridnih Božjih otrok.
Natalija in Barbara

 

 

več fotografij

 


 

<<< nazaj