SVETOST

19. maj 2009

Vsak posameznik si postavlja različne ideale, spoštuje in daje prednost različnim stvarem. Ideali, ki so nastali pod težo preteklosti, dajejo pečat prihodnosti.



Tako tudi vsak poudarja svetost tej ali drugi stvari bolj ali manj upravičeno. In vendar bi morala biti pri slehernem človeku upoštevana svetost življenja. Pustiti človeku biti in ohranjati svetost življenja. Veliko je stvari, ki jih nenehno ponavljamo, življenje pa je le eno. Vsak dogodek je enkraten in unikaten in ravno zato bi moralo biti življenje največja svetost in izpolnjena vsakršna priložnost za  dobro delo.

Koliko dobrega lahko storimo v enem samem delčku življenja, pa čeprav je del celotne zgodovine človeštva, ki je kadarkoli ali še bo prebivalo, ki je pred nami in še sledi. Mnogokrat se zdi, da živimo kar iz dneva v dan brez zavedanja, da je življenje nekaj, kar ni mogoče spreminjati ali preprosto zavrteti časa nazaj.


Živimo življenje kot največjo in najbogatejšo svetost, ki lahko z vsakim majhnim korakom teži k boljšemu jutri ter živimo tukaj in sedaj!

Tamara Šadl, 4.d Škofijske gimnazije A. M. Slomška

Foto: Karmen

<<< nazaj