Šola za animatorje

11. februar 2008

V Vipavskem Križu se je odvil drug del šole za animatorje, katere so se udeležili mladi srednješolci iz Vipavskega Križa in okolice. Tema celotnega vikenda so bili Smrkci. In tako, smo se vsi skupaj, za tri dni preselili v  Smrčjo deželo.



Zjutraj smo kot pravi Smrkci (Vsak je imel svoje ime in značilnost po določenem Smrkcu. Animatorji pa so bili kar vsi Ati Smrki.) dvigovali zastavo, peli himno, se v smrčjem redu podali na zajtrk …,  zvečer, pa si obvezno za lahko noč, ogledali risanko o Smrkcih … Da pa ne boste mislili, da smo na delo in učenje novih metod animiranja pozabili, naj vam povem, da ni bil celoten čas namenjen Smrkcem in zabavi. Veliko smo se tudi pogovarjali, razmišljali, si izmenjevali mnenja, ideje in v skupinah načrtovali program za daljše obdobje. Sodelovali smo tudi pri svetih mašah, razmišljali ob Svetem pismu in bili povezani z Njim v molitvi….

Ata Smrk

 

Foto: Društvo mladih Vozel

 

 

Od celotnega vikenda mi je najbolj ostal v spominu zabavni večer oziroma Smrkonočje, ko je vsak izmed nas pripravil del programa; ples, petje, igra, zabava, razne smrčje  preizkušnje …
Poleg tega, pa sem si zelo vtisnila v spomin del, ko smo se morali preizkusiti kot animatorji določene skupine, ali se vživet v otroke določene starosti, ali pa kot zunanji opazovalci ocenit animiranje neke skupine. Bilo je dolgo in naporno, ampak mislim, da za vsakega izmed nas ena velika in bogata izkušnja.

Bistri

 

 

Foto: Društvo mladih Vozel

 

 

Eden najboljših trenutkov, je bil zagotovo trenutek, ko smo se s pomočjo čudežnega napoja spremenili v Smrkce, dobili kape in tako uradno postali člani Smrčje dežele. Všeč so mi bile tudi metode spoznavanja. Predvsem zato, ker so bile zelo raznolike in kljub temu, da se nas je večina med seboj že poznala, je vsak o vsakem izvedel nekaj novega, zanimivega, kar prej ni vedel.

Klada

 

 

Foto: Društvo mladih Vozel

 


Za konec, pa vam zaupamo še našo himno:

 

Dobro zna pregnati zlo s sveta.
Srečen si, če kdo te rad ima.
Upanje živi, se v srcih naseli,
dobro zna pregnati zlo s sveta.

 

 

 


Foto: Društvo mladih Vozel

 

 

 

 

Foto: Društvo mladih Vozel

 

 

 

 

Foto: Društvo mladih Vozel

 

 

 

 

Foto: Društvo mladih Vozel

 

 

 

 

Foto: Društvo mladih Vozel

 

 

<<< nazaj