ŽELIMO SI VIDETI JEZUSA

9. december 2006

JEZUSOVA STRAŽA v Loki pri Zidanem mostu

 

Jezusova straža je poglobljeno mladinsko duhovno srečanje s programom 24 - urnega bdenja pred Najsvetejšim, ki se organizira v različnih župnijah v Sloveniji. Kakšnih 30 mladi iz vseh koncev Slovenije, ki se vsak drugi mesec zbiramo na srečanjih Jezusove straže, se nas je v začetku meseca decembra zbralo v župniji Loka pri Zidanem mostu, da bi nekaj svojega časa preživeli v navzočnosti Gospoda samega ter se tako še bolje pripravili na bližajoče se praznike.



Program smo pričeli v soboto ob 12. uri (opoldne) z izpostavitvijo Najsvetejšega zakramenta. Razdelili smo se v pet skupin, ki so se izmenjevale vsako uro v molitvi pred Najsvetejšim, ki je bila sestavljena iz adoracije, petja, tihe molitve, rožnega venca, slavljenja, pričevanj itd. Mladi, ki niso »stražili« pred Najsvetejšim, so v soboto popoldne sodelovali v delavnicah.

 

 

Foto: Renata Polanec

 

Razdeljeni v skupine smo odšli na misionarjenje po župniji z namenom, da vaščane povabimo na večerni program ter jim spregovorimo o Jezusu. Na lastni koži smo izkusili lepoto in težo oznanjanja evangelija. Obogateni z lastno izkušnjo, smo še bolj goreče prisluhnili profesorici Nataša Svetina, ki nam je ob fotografijah predstavila svoje delo prostovoljske v sirotišnici sester Matere Terezije v predmestju glavnega mesta Lilongveja, v južno afriški državi Malawi, kamor se je za leto dni odpravila na povabilo poljskih Salezijancev. 

 

 

Foto: Renata Polanec

 

Pozno popoldne je v cerkvi potekala priprava na sveto spoved, kateri je sledila sveta maša na kateri smo sodelovali tako z glasbo kakor s pričevanji. Sveto mašo kakor tudi celotno srečanje smo darovali za nove duhovne poklice ter evangelizacijo mladih.  Polni božje milosti smo po maši prosili Boga še zase in za vse naše drage, da nas Gospod ozdravi na duhu, duši in na telesu, da ozdravi vse naše notranje rane, nas očisti vsega slabega, osvobodi neodpuščanja in nas napolni s svojim mirom in ljubeznijo.

 

 

Foto: Renata Polanec

 

V večernih urah nas je s koncertom duhovne ritmične glasbe razveselil ter še bolj utrdil v veri Danijel Sitar, soustanovitelj in voditelj gibanja Družina in življenje, prevajalec in avtor nekaterih pesmi, ki so sestavni del mladinskih pesmaric. Ko je preveril naše poznavanje Svetega pisma, nam je v srca vtisnil besede: »Gospod vas ljubi, on ve za vsako vašo solzo in ničesar ni, kar bi vas lahko oddaljilo od njegove ljubezni, zato se ne bojte.« Njegova pesem Vsi, ki upajo vanj, je odmevala še zunaj cerkve, ko smo se s svečkami v rokah in z Moštranco v procesiji napotili po župniji, da bi blagoslovili okolico, naravo, vse ljudi, njihovo delo in celo našo domovino. Večer smo zaključili z zanimivim predavanjem Vlada Bizjaka, spirituala v Slomškovem dijaškem semenišču, ki nam je spregovoril o danes tako opevanih vesoljnih, bioenergetičnih, zemeljskih in drugih energijah in o nauku Jezusa med njimi. Preden smo se nekateri odpravili na nočni počitek, smo opravili  »žetev«, povabilo mladim, da se odločijo za Jezusa in za življenje v skladu z njegovim naukom. V nočnih urah smo vstajali v manjših skupinah, da bi tudi skozi noč bdeli z našim Gospodom in iskali njegovo prisotnost v naših življenjih.

 

 

Foto: Renata Polanec

 

Skozi ves program je bilo veliko možnosti za druženje, medsebojno spoznavanje, pa tudi poglobitev, duhovni pogovor in sveto spoved. V nedeljo dopoldne smo stražarji sodelovali pri župnijskih svetih mašah s svojim programom, petjem in pričevanji. Srečanje smo zaključili v nedeljo opoldne, ko smo deponirali Najsvetejše ter se po skupnem kosilu utrujeni, a presrečni, vrnili vsak na svoj dom.

 

Jezusova straža

<<< nazaj