Vikend, poln idej

20. julij 2008

Kaj se počne na morju? Plava, potaplja, sonči, druži... Če pa si med ustvarjalci Mladi.net, se vse to združi z načrtovanjem. Verjemite, to ni slaba kombinacija. V takem okolju se ponavadi porodijo najboljše ideje – in teh smo v tem vikendu veliko potrebovali.



Načrtovali smo namreč projekte pri Mladi.net za prihodnje šolsko leto. Cilj je bil: popisati koledar in z rdečo obkrožiti, kaj bomo izpeljali. Koledar je bil še zastrašujoče prazen ...

 

 

Foto: Mladi.net

 

 

V soboto (12. 7. 08) dopoldne smo se torej zbrali v župnišču na Markovcu nad Koprom in se kar takoj lotili dela. Najprej s spoznavanjem sebe, saj vse, kar delamo, izhaja iz nas samih. Nato smo se osredotočili na tri glavne projekte: nadaljevanje projekta Besedo ti dam, povezovanje organizacij in mladinskih skupin ter izobraževanje. Razdeljeni po skupinah smo debatirali, iskali načine, kako bi uresničili svojo idejo, postavljali datume in določali točen potek, pri tem pa upoštevali tri glavne poudarke Mladi.net: da je portal, da govori in da povezuje. Po kosilu smo zapisane sklepe predstavili vsem ostalim in se končno odpravili na zasluženo sprostitev na plažo. Zaprta picerija, kjer nameravaš imeti večerjo, ti lahko povzroči ali malo zmede v načrtu ali pa zabavno skupinsko pripravljanje večerje v župnišču. No, izbrali smo slednje. Zvečer smo se še enkrat zbrali po skupinah in še malo bolj domislili bližnje projekte, potem pa se odpravili spat. Hm, v vročo sobo ali na zračno teraso zunaj? Težka izbira.

 

 

Foto: Mladi.net

 

 

Nedelja zjutraj je bila prosta. Lahko smo jo izkoristili za spanje ali za klepetanje, kako pa se obnese kombinacija obojega, smo lahko nekateri po težkih vekah spoznavali celo dopoldne. Ob 9.30 smo se udeležili svete maše v župnijski cerkvi sv. Marka in po njej zaključili naše načrtovanje. Naslednja postaja: morje! V sobi, kjer smo domislili večino naših projektov, pa je ostal zelo popisan koledar z rdeče obkroženo množico napovedanih dejavnosti...

 

 

Foto: Mladi.net

 

 

Ja, dogajalo se bo! Izobraževalni vikend za fotografe in pisano besedo v Stični, kjer bo tudi stojnica, petletnica Mladi.net z okroglo mizo, poleg že objavljenega fotografskega natečaja se obeta še natečaj enominutnega filma, v pripravi so radio Mladi.net, pikniki vseh sodelujočih, povezovanje mladinskih in študentskih skupin, delavnice o medijih z mediji, sodelovanje z RTV... To je samo nekaj utrinkov, ki se bodo dogajali v okviru Mladi.net. O podrobnostih pa potem, ko se bodo dogodki začeli odvijati.

 

Vikend je bil uspešen in komaj čakamo na novo šolsko leto. Vi ne?

Ana Krašna

 

<<< nazaj