PO SLOVENIJI PIHA

21. marec 2007

V Račah se je 3. marca 2007 ustavil potujoči misijon Prepih, ki je v okviru turneje Prepih po Sloveniji pripravil večer za mlade. V napolnjeni raški cerkvi je skupina Svetnik s slavilno glasbo pripravila izjemno vzdušje za iskreno molitev. Sledile so tri življenjske zgodbe mladih o tem, kako jim je Bog prinesel svobodo in veselje do življenja.



Projekcija kratkega filma z lanskega Kampa z misijonom v Strunjanu, ki je sledila, je nagovorila večino navzočih, saj gre za priložnost, kjer lahko vsak živi svoj odnos z Bogom in človekom ter prispeva k pozitivnim spremembam v svetu. Večer se je zaključil z druženjem in adrenalinskim turnirjem v ročnem nogometu s pokalom za zmagovalca.

 


Mladi in malo starejši, ki so se dogodka udeležili, so dogodek takole komentirali:


S prijatelji smo danes zato tu, ker smo slišali povabilo na radiu Ognjišče. Vesela sem, da sem danes z vami, krasno je. Žal nam je, da nas ni bilo lani na kampu z misijonom v Strunjanu. Film je bil zelo prepričljiv in pričevanja s kampa – Bog res kliče in če hoče, da greš, kliče tako dolgo, da te spravi zraven.

Barbara, Šentvid pri Grobelnem

 

 

Foto: Špela Bevc

 

Najlepše je druženje v Božji besedi in čudovitem petju, to pogrešam danes. Zelo prepričljivo in priporočljivo!

Sašo, Šentvid pri Grobelnem

 

 

Foto: Špela Bevc

 

Danes sem tu, ker so me prosili, da malo fotografiram. Ampak bi prišla tudi drugače, ker je res super. Najbolj všeč mi je skupina Svetnik, res so dobri. Adoracija med koncertom je tudi fajn, nič nenavadnega - naša župnija je zelo moderna!

Sanja, Rače

 

 

Foto: Špela Bevc

 

Res je bilo fajn. Po dolgem času sem bila na čem takem, nazadnje v Stični. Nimam priložnosti se bolj pogosto udeleževati takih dogodkov, v naši župniji se še nič v tej smeri ne premika. Super je bilo, stali smo, peli, slavili, skupaj smo bili res eno, brez pretvarjanja in adoracija vmes... ja, paše, za dušo.

Urška, Gornja Velka

 

 

Foto: Špela Bevc

 


Všeč mi je bilo, ker smo bili vsi eno. Na nov način spoznaš Boga, vidiš drugače, ne samo strogo mašo. Zabavno in poučno.

Tina, Velka

 

 

Foto: Špela Bevc

 


Namesto mladinske skupine smo se odločili priti na ta slavilni koncert. Zelo v redu. Svetniki so pričarali krasno vzdušje, prijetno, mirno. Ja, malo so res spremenili glasbo, odkar igrajo na Prepihu. Cel dogodek je bil čisto nekaj posebnega, nekaj drugačnega, sploh pričevanja o kampu.

Nejc, Slivnica pri Mariboru

 

 

Foto: Špela Bevc

 

Tu sem, ker me je po domače rečeno 'matral firbec'. Nisem bila še na čem podobnem, skupino Svetnik spremljam že dolgo, odkar so šli v te (slavilne) vode, pa jih še nisem slišala, zanimalo me je pa tudi, kaj se dogaja na Prepihu. Po posnetku s kampa sodim, da so se imeli res krasno, če je pa bilo res, pa ne vem. Moram reči, da me to slavljenje še ni čisto potegnilo, imam še malo zadržkov. Predstavljala sem si vse bolj 'afriško' – vsi plešejo, pojejo, roke gor,  tega še ni. Vseeno je še malo bolj 'slovensko', zadržano, tipajoče, ljudje še ne poznajo tega načina, ampak jih vidim, da sprejemajo, da prijemajo. Adoracija sredi koncerta mi je bila tudi všeč, prav spadala je v kontekst.

Jasna, Maribor

 

 

Foto: Špela Bevc

 

 

S seboj sem pripeljal še našega župnika in nekaj prijateljev, tu smo danes namesto mladinskega srečanja. Glasba mi je bila zelo všeč, tudi sam igram bas v naši skupini. Ni pa mi bilo všeč skakanje in roke v zraku, to se mi zdi kar malo čudno. Adoracija sredi koncerta se mi je zdela v redu, sem že navajen na to. Film s kampa je bil zanimiv, vendar me nič ne vleče tja, z Bogom sem raje sam. Ga vedno prosim za isto prošnjo...

Marko, Slivnica pri Mariboru

 

 

Foto: Špela Bevc

 


Super. Te zvrsti glasbe pri nas še nisem srečal, v tujini pa, na primer na srečanju mladih v Kolnu. To je super, nekaj novega tudi pri nas. Dotaknile so se me delavnice s kampa, dobrodelnost, dobil sem tudi nekaj idej za svoje delo na oratoriju in v domači župniji.

Jure, Orehova vas / Slivnica pri Mariboru

 

 


Foto: Špela Bevc

 

 

Sem malo starejši in imam svoj pogled na ta dogodek, malo sem imel težav, ampak sem se kar vživel. Češčenje, Najsvetejše, to je bilo idealno. Glasba je pa bolj za mlade, mi ni najbolj pri srcu, imam raje klasično glasbo. Moral sem se skoncentrirati na besedilo, besedila so pa globoka. Priporočam mladim, jih imam tudi danes s sabo. Saj tudi Medžugorja nisem takoj sprejel, ko pa sem enkrat šel, sem se pa spremenil, res sem poglobil svojo vero. Marijo sem prosil in zdaj več molim, tudi za našo mladino.

Franc, župnik na Framu

 

Foto: Špela Bevc

 

 

<<< nazaj