Utrip poletnega dogajanja v mladinski skupini SMS

3. oktober 2008

13. septembra smo se Smejoči Martinovi sončki udeležili zahvalnega župnijskega romanja na Uršljo goro. Odpeljali smo se proti vznožju Uršlje gore. Pri kapeli smo skupaj zmolili za varno pot in se podali proti našemu cilju.



Po približno dveh urah hoje smo prišli na vrh, ki je bil obdan z meglo. Ker je bilo vreme zelo hladno, smo najprej odšli v kočo in se pogreli ob toplem čaju. Nato smo odšli k sv. maši, pri kateri smo SMS-i sodelovali z branjem berila, prošenj in ministriranjem. Po maši smo odšli na zasluženo malico v kočo. Da je bilo vse še bolj veselo, je poskrbela harmonika in tako smo skupaj zaplesali. Tako je naša skupina z romanjem začela novo veroučno leto – leto posvečeno mladim. 
Katarina Mihelak

 

 

Foto: Mladinska skupina SMS

 

 

več fotografij: GALERIJA

 

 

V soboto, 30. avgusta, smo se Sms-ovčki odzvali na vabilo našega kaplana, ki nas je povabil v svoj domači kraj, na Teharje pri Celju. Tam smo najprej obiskali znamenito grobišče, potem pa smo odšli do kaplanovega doma, kjer so nas njegovi domači prav lepo sprejeli. Spoznali smo njegove starše, brate in sestre, ki so nas pogostili s sokom in sladoledom ter pecivom. Ko pa smo se okrepčali, je bil čas, da se še malo razmigamo, zato nas je kpl Janko peljal na krajšo »ekskurzijo« po domačem kraju. Ustavili smo se pri cerkvi, ki ima istega zavetnika kakor naša župnija – svetega Martina. S seboj smo vzeli tudi žogo, s katero smo nekaj časa navdušeno igrali čisto posebno »klovnovsko odbojko« :). Vendar pa naše veselje ni trajalo dolgo, saj se je žoga naenkrat odkotalila neznano kam in kljub dobro organizirani iskalni akciji je nismo več našli. Pa smo se po hribčkih in dolinah, po luštnih stezicah med travniki, hišami in po cesti, še mi odkotalili nazaj do kaplanove domače hiše. Tukaj je bilo zelo dobro poskrbljeno za naše želodčke in ob poplavi številnih dobrot nihče ni ostal lačen. Malo smo še poklepetali, potem pa nas je pogled na uro spomnil, kako hitro mine čas v dobri družbi in počasi smo se morali posloviti.


Ko smo prišli nazaj v Velenje, smo se vsi skupaj udeležili svete maše in naše druženje nadaljevali še po maši. Skupaj smo se zabavali ob igranju družabnih iger, dokler ni bilo že res pozno in je bil skrajni čas, da se za ta dan poslovimo. Bil je res lep dan, poln smeha, veselja in prijetne družbe.
Nataša Makovšek

 

 

Foto: Mladinska skupina SMS

 

 

več fotografij: GALERIJA

 

 

Avgust je ravno pravi čas za obisk naših prelepih gora, ki nas obkrožajo. Želja našega kaplana Janka in katehistinje Cvetke je bila, da se tudi mi, iz mladinske skupine SMS, povzpnemo na eno izmed njih. Ranega jutra 7. avgusta smo se napotili skozi Mozirje in naprej proti Lučam. Bilo nas je kar za malo planinsko skupino. Povzpeli smo se na Moličko Peč. Pot ni bila preveč zahtevna, vendar za nas, počitniške »zapečkarje«, kar malo naporna. Ampak šlo je! Na Molički Peči smo imeli tudi sv. mašo, ki je bila za nas prava posebnost. Od tu smo se povzpeli še na prekrasno Korošico, kjer pa smo si privoščili daljši počitek, saj je po naporni hoji teknila malica iz nahrbtnikov.


Polni veselja, da smo po Božji milosti in naklonjenosti preživeli en čudovit lep in doživetij poln dan, smo se v poznih popoldanskih urah vrnili nazaj v dolino, kjer smo  v slaščičarni v Mozirju strnili lepe vtise na nepozaben planinski dan in kovali načrte za prihodnjega …
Anja Pleteršek

 

 

Foto: Mladinska skupina SMS

 

 

več fotografij: GALERIJA

 

 

Duhovne vaje za mlade…
Počitnice! Težko smo jih čakali in končno so nastopile. Najprej smo se odpočili od napornega šolskega leta, potem pa nam je že postajalo počasi dolgčas. Razmišljali smo, kaj bi lahko počeli. Z našo mladinsko skupino smo se odločili, da se bomo udeležili duhovnih vaj. Bilo je super! Naš kaplan in kaplan iz Šoštanja sta pripravila program na temo Pavlovih pisem. Vsak dan smo spoznali en odlomek, na katerega se je nanašalo tudi delo v skupinah in druge naloge. Prosti čas smo večinoma izkoristili za igranje odbojke in sprostitev. Ena izmed izkušenj, ki nam bo verjetno za zmeraj ostala v spominu, pa sta bili dve uri tišine, ki smo jih lahko izkoristili za razmišljanje, odgovarjanje na pripravljena vprašanja in pogovor z Bogom. Duhovne vaje so bile po našem mnenju prekratke in, če bi lahko izbirali, bi jih podaljšali še za kakšen dan ali dva.
Katarina & Anja Mihelak

 

 


Foto: Mladinska skupina SMS

 

 

več fotografij: GALERIJA

 

 

Že prve dni mojih počitnic mi je oz. nama je Bog naklonil in ponudil priložnost, da greva z mojim bratom skupaj z našo župnijo na romanje po poteh sv. Martina v Tours v Francijo. Sledil je težko pričakovani dopust moje mame, ko smo lahko skupaj preživeli proste dni z možgani na »off«. Rada sem z mojo družino, veliko pa mi pomeni tudi druženje z mladimi v naši župniji. Z njimi sem preživela čudovite tridnevne počitnice v znamenju duhovnih vaj pri Sv. križu nad Belimi Vodami. Tudi preostali počitniški dnevi so bili polni sonca in smeha …
Anja Pleteršek

 

 

Foto: Mladinska skupina SMS

 

 

več fotografij: GALERIJA

 

 

9. junija praznuje naša katehistinja Cvetka rojstni dan. Letošnje praznovanje smo imeli v Ložnici, na Cvetkinemu vikendu. Ker nam je nagajalo vreme smo večino časa preživeli v prijetni sobi, kjer se je dogajalo marsikaj. Veliko smo peli, plesali in se zabavali tako in drugače. Zanimivo je bilo, ker si je večerjo moral narediti vsak sam – v posebnem pekaču. Za darilo pa je Cvetka dobila majčko s sliko naše mladinske skupne. Žur se je zavlekel do poznih večernih ur. Bilo je super.
Valerija Erbus

 

 

Foto: Mladinska skupina SMS

 

 

več fotografij: GALERIJA


 

<<< nazaj