Mladinska skupina Rakek

Mladinska skupina Rakek šteje okoli 17 mladincev. Ponavadi nas pride na verouk približno deset. Srečanja imamo vsako soboto ob 20.00 v župnišču, mladinsko skupino pa vodi naš gospod župnik Božidar Ogrinc.



Pri mladinskem verouku se pogovarjamo o najrazličnejših temah, trenutno je tema meseca post tako, da smo se nazadnje pogovarjali o postu. Tekom leta pa mladinci opravljamo najrazličnejša dela in dejavnosti: petje v pevskem zboru, ministriranje, branje berila - prav vsak je aktiven član Cerkve. Poleg teh dejavnosti se čez leto najdejo najrazličnejše stvari, ki jih opravimo in organiziramo mladinci pod budnim očesom našega gospoda župnika. To so na primer jaslice, ki so vsako leto velik projekt za rakovško cerkveno mladino, križev pot, oratorij, zdaj, ko imamo skupino O2 jim pomagamo pri koncertih..., skratka dela nam nikoli ne manjka.

 

Lep pozdrav,


Rakovški mladinci

 

 

 

Del mladih iz Rakeka je tudi Skupina O2

 

Sestavljamo jo 4 fantje in 1 dekle, in sicer Mitja TREBEC (bas kitara, vokal), Enej TRUDEN (solo kitara, vokal), Sergej TREBEC (ritem kitara, vokal), Pavle MATIČIČ (bobni, vokal) in Saša BATISTIČ (akustična kitara).


Skupaj smo se v »garaži« začeli dobivat v mesecu septembru 2006 in nadaljevali z vajami vsak teden v petkih in sobotah zvečer.


Same korenine začetka skupine segajo v mesec marec leta 2006, ko smo se kot člani mladinske skupine, pevskega zbora, ministrantov,… udeležili romanja na Mirenski grad v postnem času. S seboj smo imeli dve kitari in kmalu po odhodu z Rakeka proti Mirenskemu gradu začeli igrati nanju. Vse skupaj se je začelo s pesmijo »Knocking on heavens door«, katera je kasneje postala tudi nekakšna naša himna. Z njo namreč začnemo in končamo vsak naš koncert, ples, nastop,…


Do sedaj smo imeli dva javna nastopa oz. koncerta. Prvi je bil v soboto 20. 01. 2007 v župnijski dvorani (kapeli) na Rakeku, na katerega se je odzvalo veliko domačih župljanov in tudi drugih povabljenih iz drugih župnij. Predvsem smo zelo zadovoljni,  da so se nam na našem prvem koncertu pridružili tudi trije kolegi (Klemen, Valentina in Sabina), s katerimi smo nekateri mladinci preživeli prelepo novo leto v Međugorju.


Drugi koncert - ples, pa smo imeli na pustno soboto, 17.02.2007.

 

 

JASLICE 2007

 

 

MINISTRANTSKI IZLET

 

 

KRIŽEV POT V SLIKAH 2007

 

 

<<< nazaj