Cehov Miklavžev ples

12. december 2007

Še veste, kdo praznuje 6 decembra?! Tako je, sveti Miklavž, ki nas pride vse razveseliti v tem prazničnem času, na to dejstvo nismo pozabili tudi mi. Tega moža smo povabili na naš Cehov Miklavžev Ples, ki je bil 6. decembra 2007 v veliki dvorani Antonovega doma na Viču. Ta sveti mož pride takrat, ko se zima že dobro začenja, zato je bil tokratni ples tudi zimsko obarvan na tak in drugačen način.



Ob vhodu v plesno dvorano so nas pozdravile snežinke, ki so se poplesavale pred našimi očmi. Tako so skušale pričarat sneženo vzdušje, ki ga drugače še ni bilo. Temu smo želeli pomagati tudi z zimsko idilo, marsikdo jo je opazil, se pa najde tudi kdo, ki je ni. Tako za ene kot druge, sledi razlaga. Na odru smo postavili hiško, ki je imela streho vso belo od snega :) ja to je pa prava zimska idila. Seveda pa za prave športnike in zimske uživače, ne smejo manjkati sanke in smučke, ki pridno čakajo pred hišico, da se podamo veselo v sneg.

 

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

No ker pa so vsi, ki so prišli, pozabili smučke in sanke doma, tudi snega še ni bilo, so raje hitro pričeli uživati v prijetnih zvokih, ki so prihajali iz zvočnikov. Veselo so zaplesali po dvorani v raznovrstnih plesnih ritmih. Kmalu po začetku plesa je sledil tudi duhovni ples, ki je vso dvorano spravil na noge. Spet so sledili prijetni ritmi, od valčka do polke, in še druge zvrsti plesnih ritmov, našla se je tudi kaka melodija tanga. 

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

Seveda ne smemo pozabiti na še en poseben dogodek tega plesa, in sicer ko se je končno prikazal naš sveti mož Miklavž. Le ta je enkrat po 23-ti uri prišel v spremstvu dveh angelov na naš ples, ves vesel, da lahko razdeli med pridne plesalce, svoja zanimivo zavita darila, ki so prijetno dišala. Tako se je Miklavž sprehodil po celi dvorani, in obdaril vse udeležence plesa, ki jih je uspel najti, tudi tiste, ki so bili v najbolj skritih kotičkih.

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

V prijetnem vzdušju so se vrteli plesni pari, čez vse štiri ure plesa, v vseh ritmih enako pridno. Na vrsto so prišle račke in še kak tak zabaven ples, takrat se je cela dvorana spremenila v veselo zibajoče plesalce, ki so napolnili res celo dvorano, in ji na ta način dali poseben čar. Ta čar je potem proti koncu plesa prešel na romantične zvoke, ki so upočasnili tempo tega Miklavževega plesa, in nam napovedali, da bo kmalu konec tudi tega plesa.

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

In tako smo kmalu zaslišali znani glas, in še bolj znane besede, sedaj pa še zadnja pesem in priložnost za zadnji ples. Ko so se zavrteli še zadnji takti, smo ugotovili, da kljub tišini, ki naj bi napolnila prostor, so ljudje še vedno ustvarjali zvoke prijetnega pogovora, zaslediti se je dalo tudi pogovor o naslednjem plesu.

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

Ja res, bo naslednji Cehov ples, kdaj in še kaj več, pa boste že pravočasno zvedeli, vsekakor bo pa spet poln takih in drugačnih presenečenj, zakaj že, ja kaj ste pa tako radovedni, kar počakajte in se vidimo na plesu, pa vam bo vse postalo kristalno jasno.

Meti ;)

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

 

 

Foto: Mladinski Ceh

 

<<< nazaj