Žene v Kristusovih očeh

8. maj 2007

Svetopisemski liki žena

 

V soboto, 5. maja smo se mladi zbrali v samostanu sester Frančiškank Marijinih misijonark,  v Lescah. Skupaj, z Janezom Avsenikom in s. Romano Kocjančič smo se podali v Letu Svetega pisma na odkrivanje osebnosti posameznih žena v zgodovini Izraela in njihovega poslanstva. Ob njih smo odkrivali svojo identiteto.



Bog nas je ustvaril enkratne, a različne, kot moške in ženske da drug ob drugem odkrivamo svoje ideale in živimo svojo pot življenja. Spoznali smo, da smo srečni, kadar se kreativno razdajamo, kadar v naših očeh upanje ne ugasne, kadar si znamo vzeti čas za sebe in umiriti svoj notranji prostor. Tudi veliki smo takrat, ko dajemo in še večji, ko si dovolimo sprejemati. Ob Bibličnih ženah (Sari – smejali, Debori - sodnici, Esteri - kraljici, Evi –materi, Ani – prerokinji, Juditi – bojevnici, Lidiji – duhovniški ženi, Marti in Mariji – gostiteljici in umetnici, Ruti – tujki, grešnici, ki jo je Jezus odrešil in Božji materi Mariji – ženi vseh žena) smo prepoznavali svoje lastnosti in darove, si jih dovolili začutiti, ceniti in jim dali življenje.

 

Izdelali smo si podobo svojega kralja ali kraljice in si izbrali svoje življenjski moto, saj smo zato ustvarjeni in poklicani: da živimo v dostojanstvu, ko zaživimo v sebi kot ženska ali moški, ko nosimo in prinašamo življenje.


Bil je to dan odkrivanja skritega v sebi preko nagovorov, osebnega premišljevanja, pogovor, druženja, pesmi, molitve in sveta maše.

 

 

<<< nazaj