Pridi in poglej

3. december 2007

Od petka 30. novembra do nedelje 1. decembra smo v Salezijanski formacijski skupnosti v Ljubljani na Rakovniku imeli vikend Pridi in poglej. Vikend, ki ga redovniki salezijanci pripravimo dvakrat letno, je namenjen fantom, ki razmišljajo, da bi tudi oni morda lahko postali salezijanci in tako svoje življenje posvetili Bogu in mladim. To pot se nam je na Pridi in poglej pridružil Uroš iz Murske Sobote.



V petek smo začeli s skupno sveto mašo, v kateri smo se spomnili odlomka iz življenja apostolov Andreja in Janeza, ki jima je Jezus, ko sta želela postati njegova učenca, rekel: »Pridita in poglejta«. Ta stavek smo si tudi mi vzeli za vodilo vikenda in Urošu želeli, da bi med v naši skupnosti odkril Božjo navzočnost. Večer smo nadaljevali z veselim druženjem.


Sobotno dopoldne je bilo namenjeno pogovoru, v katerem so člani Salezijanske formacijske skupnosti predstavili vsak svojo pot odločanja za duhovni oz. redovni poklic ter svoje doživljanje redovnega poklica. V popoldanskem času se je naš obiskovalec pridružil rednemu sobotnemu poslanstvu, ki ga imata dva salezijanska bogoslovca med rakovniškimi ministranti. Dan smo zaključili z molitvijo in predstavitvijo salezijanskega noviciata, ki sta ga bogoslovca Primož in Janez lansko leto preživela v Italiji.

 

 

V noviciatu se tudi študira, a ne za druge, zase in za svoje duhovno življenje Foto: SDB

 

 

Nedelja je bila namenjena obisku župnijske svete maše, osebnemu pogovoru in sproščenemu druženju, s katerim smo vikend Pridi in poglej zaključili.


Naj zaključim to novico z besedno igro: Pojdi in poglej! Pojdi tudi ti v svoje srce, ga preišči ter v njem odkrij, kateri je tisti načrt življenja, ki ga je zate pripravil Bog, in ki ti bo dal v tvojem življenju največjo srečo.

Jure Babnik sdb

<<< nazaj