Društvo katoliške mladine Ribnica

16. oktober 2009

Vera, prijateljstvo, prijaznost, veselje, smeh, sočutje … vse to in še mnogo več nas povezuje. Smo mladi, ki želimo krščanske vrednote in našo pozitivno energijo ohranjati naprej ter jo prenašati tudi na druge.



Kot pravi že stari rek, »V slogi je moč«, smo tudi mi mnenja, da bomo močnejši, če bomo združeni. In tako nam je po skoraj letu dni priprav vendarle uspelo doseči ta cilj.


25. 9. 2009 je bil tisti dan, ko so številna društva ribniške doline dobile še enega »bratca«. Ustanovili smo namreč DRUŠTVO KATOLIŠKE MLADINE RIBNICA (DKM RIBNICA). Vsa slovesnost je potekala v zgornji dvorani župnišča, kjer nas je po uvodni molitvi pozdravil ribniški župnik Anton Berčan, ki je bil tudi eden izmed glavnih pobudnikov za ustanovitev društva in nas je vseskozi vztrajno podpiral. Sledila je predstavitev imena, logotipa in statuta društva, ki so bili vsi soglasno tudi sprejeti. Za logotip smo izbrali plamenček, ki gori na lužici blagoslovljene vode in izžareva veselje na obrazu. V desni roki drži križ kot simbol krščanstva, v levi pa iztegnjen palec, kar pomeni »super je«.

 

 

Foto: Jan Klun

 


Eden slovesnejših dogodkov večera je bilo odtisovanje prstnih odtisov udeležencev na ustanovno ploščo. S svojim odtisom je vsak prispeval svoj kamenček v mozaik društva in z izpolnjeno pristopno izjavo postal član društva. Tako smo že na ustanovnem sestanku naš mozaik sestavili iz 51 kamenčkov.

 

 

Foto: Jan Klun

 


Kot člani društva smo tako pridobili volilno pravico in izvolili predstavnike funkcij. Predsedniško funkcijo smo za nadaljnji dve leti zaupali Nejcu Ilcu.


In kaj bomo v društvu pravzaprav počeli? Nadaljevali bomo z že tradicionalnimi projekti, kot so pasijon, oratorij plus, adventni venčki, božičnica, čistilna akcija, … Obenem pa se bomo z veseljem lotili še kakšnega novega projekta.

 

 

Foto: Jan Klun

 


Vsi mladi, ki bi se nam želeli pridružiti, ste dobrodošli. Zelo bomo veseli vsakega novega kamenčka, saj bo tako naš mozaik bolj pisan, bolj zanimiv. In kje ter kdaj nas najdete? Odgovor je sila preprost: SPODNJA UČILNICA ŽUPNIŠČA, petkovi večeri. Ker pa društvo za svoj obstoj potrebuje tudi nekaj finančne pomoči, je vsak član društva dolžan plačati letno članarino 2 evra. Za vse dodatne informacije, tudi glede včlanjevanja, smo vam na voljo na elektronskem naslovu dkm.ribnica@gmail.com.

Marjanca Rigler

 

<<< nazaj