Jezusova straža - Trbovlje

26. april 2007

Mladi iz župnije Sv. Martin  - Trbovlje so nas povabili, da organiziramo stražo v njihovi župniji, ter tudi poskrbeli za večji del organizacije in dobro počutje vseh obiskovalcev. Kot običajno smo 21. aprila točno ob poldne izpostavili Najsvetejše ter se zbrali okoli Jezusa, da ga pozdravimo s pesmijo in molitvijo. Mladi, ki so se nam pridružili iz vseh koncev Slovenije so po odličnem kosilu uživali na delavnicah, kjer nas je v dobro voljo spravilo tudi prijetno pomladansko sonce.



Veliko je bilo druženja, veselja in smeha na vsakem vogalu. Zvečer je po sveti maši potekala molitev za ozdravljenje notranjih ran, ki se nas je še na poseben način dotaknila.

 

 

 

 

Najbolj lušten del pa je prišel po večerji, ko so v cerkvi za Gospoda zapeli kar domači mladinci, ki so nas dvignili na noge, ter odpeljali v slavljenje skozi niz bolj ali manj znanih mladinskih pesmi v odlični instrumentalni in vokalni zasedbi.

 

 

 

 

Večer smo zaključili s procesijo z Najsvetejšim ter žetvijo tega dne. Mladi smo se menjavali na straži pred Jezusom skozi vso noč ter vztrajali v molitvi za vse mlade sveta, za župnijo, za nove duhovne poklice ter novo evangelizacijo. Zjutraj smo program zaključili s sodelovanjem pri župnijskih mašah ter skupno pesmijo v pozdrav naši nebeški mamici Mariji, ki nas je na poseben način spremljala skozi celotno stražo ter z nami prepevala Gospodu.

 

 

 

 

 


Pa še kratko pričevanje od Katarine:


»Jezus je res vsemogočen! On ne bo nikoli dovolil, da bi ta črni zmagal. Nikoli!!! Tudi če bomo padli, On nas bo vedno postavil nazaj na noge. Če bo prehudo, nas bo tudi vzel na svoje rame in nas nesel, dokler ne bodo naše rane pozdravljene in bomo lahko spet sami stopili na pot z roko v roki skupaj z Njim, z našo nebeško mamico Marijo, vsemi angeli in svetniki. Bog je Ljubezen! Brezmejno nas ljubi! Vsem, ki tole berete, res želim, da bi začutili to Ljubezen. Naj se vas dotakne, odprite ji srca, ne obračajte se stran od nje!
Res, hvala Ti, Jezus, da si bil z nami teh 24 ur in hvala Ti, da si z nami in boš z nami ostal!
Z moje strani bi rada z vami vsemi samo še podelila Božjo besedo, ki sem jo potegnila na tej straži. En stavek iz tega citata je zelo močen, glasi pa se takole:
"Ne boj se, samo veruj!" (Mr 5,36)

 

 

 

 

in od Gašperja:

 

»Bilo je res krasno. Čestitke župniji ter JS za takšen dogodek. Pa za koncert! Kitty.«

 

 

več fotografij

 

 

<<< nazaj