Iskal sem Gospoda in me je uslišal

8. november 2007

– Jezusova straža v Muti


Redki sončni žarki, ki so se trudili prodreti skozi oblake, so nas razveselili, ko smo zavili iz glavne ceste Maribor – Slovenj Gradec proti Muti. Takoj na začetku vasi nas je pozdravila cerkvica Sv. Janeza Krstnika, ki vabi k molitvi za edinost kristjanov že vsaj od leta 1052 ter s svojo obnovljeno podobo poveličuje izgled kraja.



Korajžno smo se pognali na vrh hribčka, kjer stoji župnijska cerkev. Na vratih župnišča nas je pričakal nasmejan in kot izgleda vedno dobro razpoložen župnik, ki nam je razkazal prostore ter poskrbel, da smo se lepo ogreli tako fizično kot za Jezusa. Po že standardnem programu smo v soboto ob 12h izpostavili Najsvetejše ter tako pričeli našo 24 urno adoracijo in molitev za evangelizacijo mladih in nove duhovne poklice.

 

 

Foto: Jezusova straža

 

 

Do večera se nas je nabralo kar nekje blizu 50 mladih iz vseh koncev, pridružili pa so se nam tudi domači birmnci. V popoldanskih delavnicah smo prisluhnili članom skupine Samuel in njihovim pričevanjem ter predstavitvi skupine, nato pa smo potovali po Evropi ter spoznavali zakaj je Evropi potreben Kristus in kaj je projekt Evropa za Kristusa oz. Europe4Christ. Domov smo odnesli nalepke s podobo ribice, ki bodo krasile naše avtomobile, torbe, zvezke in mape, da bomo tudi tako pogumno pričevali, da smo Jezusovi. Ko smo popoldne napolni želodčke, smo se vsi zbrali v cerkvi na pripravi na sveto spoved ter sveti maši.

 

 

Foto: Jezusova straža

 

 

Po maši nas je razveselil koncert Leona in Martine Kuzma, naše veselje in vera pa sta se poglobila skozi molitev za ozdravljenje oz. molitev za vse potrebe, kot jo tudi imenujemo. Nekaj dežnih kapelj nas ni prestrašilo, da ne bi opravili procesije z Najsvetejšim okoli cerkve, ko smo blagoslovili župnijo in našo drago domovino. Nočna straža je bila tokrat malo daljša, saj smo ob treh zjutraj pomaknili kazalce za eno uro nazaj in tako uživali v Jezusovi navzočnosti še dodatno uro, no vsaj tisti, ki jih ni odneslo v deželo sanj. Nedeljsko mašo smo popestrili s petjem in našimi pričevanji o tem, kako je Bog spremenil naša življenja in kaj pomeni živeti z Njim. Ob slovesu so zajokali tudi oblaki in poskrbeli za hladen jesenski tuš. Mi pa smo se poslovili s polnimi srci ljubezni in sreče. Na hitro smo pokukali še v staro cerkvico, zmolili za vse kristjane, ter se odpravili skozi čudovito obarvane jesenske gozdove vsak proti svojemu domu.

Jezusova straža

<<< nazaj