Šmartno obiskala Pešec in Miklavž

12. december 2008

V preteklem mesecu sta Šmartno v Tuhinju obiskali kar dve znani osebnosti. Člani mladinske skupine Feniks smo izvedli dva uspešna projekta in s tem dokazali, da je župnija Šmartno še kako živa in zna v svojo sredo privabiti ljudi s cele Slovenije.



V nedeljo, 23. novembra nas je v dvorani kulturnega doma v Šmartnem obiskal Gregor Čušin s svojo novo avtorsko predstavo Pešec, ob katerem še tako brezbrižnemu poslušalcu zastane korak.. Odziv gledalcev je bil tolikšen, da je dvorana kar pokala po šivih. Skoraj uro dolga predstava, je bila polna razmišljanj o tem: kaj imata skupnega Mojzes in voznik avtobusa? Zakaj se papež vozi s kolesom? In kaj druži Čušina in Pavla iz Tarza?  Komedija govori o velikih pešcih zgodovine, ki so s svojim življenjem spreminjali tok časa; pripoveduje o človeku in njegovih prevoznih sredstvih, cestah, poteh in stranpoteh in nenazadnje  predstavlja tudi veliko povsem življenjskih resnic o srečevanju z zapovedmi, prepovedmi in predpisi, pred katerimi si velikokrat zatiskamo oči. Po končani predstavi smo  si izmenjali mnenja, veliko tistega, kar se je posameznikov dotaknilo v srcih pa smo odnesli na svoje domove.

 

 

Foto: Mladinska skupina Feniks

 


Skoraj štirinajst dni pozneje, v petek, 5. decembra pa nas je obiskal še dobri mož iz nebes in obdaroval naše najmlajše. S pomočjo župnika smo Miklavžu pomagali sestavljati seznam pridnih otrok in pripravljati darila. Na predvečer godu sv. Miklavža, smo za otroke in njihove starše pripravili kratko igrico, nato pa v svojo sredo sprejeli Miklavža, ki se je tudi letos izkazal z obdarovanjem.

 

 

Foto: Mladinska skupina Feniks

 


Vsem sodelujočim pri obeh projektih se za spodbudo in pomoč najlepše zahvaljujemo in upamo na nadaljnje sodelovanje.

Marta Vrankar

 

<<< nazaj