MLADINSKI VEROUK V CELJU

23. oktober 2006

Kot je že v navadi, se je tudi prejšnji petek, 13.10.2006, pri Duhu zbrala mladina in uživala pri verouku, kjer se vedno zelo zabavamo, uživamo in sprostimo.



Letos se je ''zbrani  četici'' pridružil tudi bogoslovec Janko Rezar, s katerim se odlično razumemo, sam pa s pomočjo Mateja pripravlja zanimive teme za pogovore in petkove večerne urice, ki jih preživljamo skupaj. Po uvodni molitvi in branju svetega pisma smo se razdelili v skupine in dobili navodila za nadaljnje delo.

 

 

Foto: Mladinska skupina Sveti Duh v Celju

 

V teh skupinah smo najprej prebrali dani odlomek iz stvaritve sveta, nato pa s pomočjo svoje bujne domišljije uprizorili stvaritev sveta - vsaka skupina je pripravila svoj odlomek. Po uri trdega dela smo se vsi skupaj zbrali pred učilnico Cecilijo, kjer smo že pripravili ''teren za dramsko uprizoritev''. Ko so vse skupine končale s svojim delom, smo se zbrali skupaj in pričeli s predstavitvijo svojega dela. 

 

 

Foto: Mladinska skupina Sveti Duh v Celju


V prvem dnevu se je prvič pojavila svetloba, imenovana dan, in ločila se je od teme, ki se je imenovala noč. Po prvem večeru je naslednji dan Bog ločil vode nad in pod obokom, ustvaril pa je tudi nebesni svod. V naslednjem dnevu so se vode zbrale na enem kraju in pokazalo se je kopno, ki je nato pognalo zelenje, rastlinje in drevesa, ta pa so dala semena. Četrti dan so na nebesnem svodu zasijale luči: večja, ki naj sije podnevi, in manjšo, ki naj skupaj z zvezdami razsvetljuje temno noč. Naslednji dan so se na zemlji pojavile živali, tako kopenske kot morske in te so se množile in plodile ter kmalu naselile celotno kopno in morje.

 

 

Foto: Mladinska skupina Sveti Duh v Celju

 

Te živali so se ločile po svojih lastnostih: laznina, živina in zveri zemlje. Šesti dan pa sta na Zemlji prvič stala človeka, moški in ženska. Moškemu, ki je bil ustvarjen po Božji podobi, je vzel rebro in iz njega mu je ustvaril družico-žensko. Bog jima je naročil, naj si podvržeta vso zemljo, vse rastlinje, zelenje, vse živali, naj se plodita in napolnita vso zemljo. Na koncu je Bog ugotovil, da je bilo delo dobro opravljeno in si je sedmi dan privoščil počitek.


Tudi mi smo si po tej uprizoritvi privoščili počitek v Frančišku, kjer smo ob družabnih igrah, ročnem nogometu, hrani in pijači poklepetali in uživali do konca.

<<< nazaj