»K tebi hitim«

9. november 2009

24. in 25. oktobra je Jezusova straža gostovala v novomeški škofiji, natančneje v župniji Prečna pri Novem mestu, kjer je Jezusove stražarje sprejel župnik g. Anton Marinko, sicer eden od začetnikov karizmatične prenove na Slovenskem.



VIDEO IZBOR: JEZUSOVA STRAŽA

 

 

Kot je že običajno za oktobrsko srečanje Jezusove straže, je zaradi jesenskega premika ure češčenje Jezusa trajalo 25 ur, torej eno uro več kot običajno, tokratnje srečanje, ki je nosilo naslov »K tebi hitim« (po skladbi »Jezus, k tebi hitim«), pa je bilo hkrati tudi molitvena podpora za udeležence shoda v podporo družini, ki je bil tisto soboto v Ljubljani na Prešernovem trgu. Sobotno popoldne so zaznamovale predvsem delavnice.

 

 

Foto: Slavko Činkelj

 

 

Prvo je pripravil g. Peter Kokotec, župnik iz Črnomlja, namenjena pa je bila razlagi svete maše oz. njenih delov. Sledila je slavilna delavnica skupnosti Cenacolo. Vrhunec dneva pa je bila maša, ki jo je daroval gost, ki je prišel od daleč – to je g. Toni Kmet, sedaj župnik v župnijah Brezno in Remšnik na Koroškem ter nekdanji župnik v Zidanem mostu in Loki, sicer »rojstnem kraju« Jezusove straže. Skupaj z g. Tonijem sta maševala še domači župnik g. Anton Marinko ter duhovni asistent za hrvaške vernike v Novem mestu g. Andrija Kekić, ki je tudi spovedoval.

 

 

Foto: Slavko Činkelj

 

 

Po maši je sledila skupna molitev za ozdravljenje, ki jo je vodil g. Toni, nato pa procesija z lučkami po župniji. Večer se je nadaljeval s koncertom Vesne Vilčnik, skupnim slavljenjem ter žetvijo, s katero se je nato začelo nočno češčenje po skupinah. V nedeljskem jutru ter dopoldnevu so »stražarji« s pesmijo in pričevanji sodelovali kar pri treh mašah: dvakrat v župnijski cerkvi v Prečni in enkrat v podružnični cerkvi v Straži. Češčenje se je zaključilo s slavljenjem ter molitvijo angelovega češčenja v župnijski cerkvi in nato s kosilom v župnišču, kjer je g. župnik animatorjem, ki so vztrajali do konca, podelil posebna darila – izdajo Svetega pisma v angleščini.
G. B.

<<< nazaj